Acasa Actualitate-Interna Garanţie pentru ambalaje şi PET-uri, ca să fie returnate şi reciclate

Garanţie pentru ambalaje şi PET-uri, ca să fie returnate şi reciclate

scris de Misu Andrei
149 Afisari

Magazinele vor percepe o garanţie pentru ambalaje şi PET-uri, pentru a creşte cantitatea de materiale reciclabile recuperate. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Costel Alexe, care a spus că ministerul lucrează la un proiect de modificare a legislaţiei în acest sens.

 

„Lucrăm în acest moment la un proiect care să ne ajute pe noi toţi ca ţară şi pe toţi cei care sunt implicaţi în această industrie, autorităţile locale de asemenea, la un proiect care să transforme România din ţara gropilor de gunoi în ţara reciclării, pentru că astăzi aruncăm cantităţi impresionate de materiale reciclabile la groapa de gunoi, care în mod normal ar trebui să fie depozite ecologice de deşeuri”, a declarat vineri Costel Alexe, citat de Agerpres.

El s-a referit la un sistem de garanţii şi returnare.

„Vrem ca fiecare dintre noi să-şi poată duce ambalajele goale exact din locul de unde au fost cumpărate, în supermarketuri sau alte spaţii special amenajate pentru acest lucru. De exemplu, atunci când vă cumpăraţi o sticlă de băuturi răcoritoare, acea sticlă să poarte o garanţie simbolică pe care să o primească cetăţeanul român imediat ce a returnat ambalajul gol. Este mult mai simplu aşa”, a afirmat oficialul.

1 comentariu

dudu 20-07-2020 - 01:51

pe om il faci civilizat doar cind il arzi la bani. in rest, nici o sansa

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS