Acasa Actualitate-Interna Gestul lui Sobaru ar putea să nu fie accident de muncă. Angajatul TVR este operat astăzi

Gestul lui Sobaru ar putea să nu fie accident de muncă. Angajatul TVR este operat astăzi

scris de Z.V.
3 afisari

O comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai TVR şi ai Camerei Deputaţilor, efectuează cercetarea în cazul Adrian Sobaru, însă incidentul ar putea să nu intre în categoria accidentelor de muncă, deoarece a fost o acţiune voită, a declarat miercuri, directorul ITM Bucureşti, Constantin Bujor.Adrian Sobaru este operat miercuri

Gestul electricianului TVR ar putea să nu fie accident de muncă„ITM, potrivit Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, doar va aviza dosarul de cercetare întocmit de comisia mixtă”, a declarat Constantin Bujor, pentru Mediafax.

El a precizat că, potrivit legii, ancheta ar trebui finalizată în zece zile lucrătoare, existând însă şi posibilitatea de prelungire, mai ales că în cazul de faţă este necesară o declaraţie scrisă din partea lui Adrian Sobaru iar acesta este în imposibilitatea de a scrie.

„Caracterul incidentului va fi stabilit după ce comisia analizează toate elementele”, a mai spus Constantin Bujor.

Adrian Sobaru este operat, miercuri, de o echipă de medici neurochirurgi şi chirurgi buco – maxilo – faciali, starea de sănătate a electricianului TVR fiind stabilă.

Adrian Sobaru are fracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului şi a globilor oculari, însă nu are nicio leziune care să îi pună în pericol viaţa, declara, joi, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu.

De asemenea, Cârstoiu spunea că echipa de la SUUB se ocupă doar de partea medicală, motivaţia tentativei de sinucidere urmând să fie explicată de Adrian Sobaru şi de psihologi.

Managerul adăuga că orice tentativă suicidară are şi o componentă psihologică, iar aceasta va fi abordată de specialişti.

Sobaru ar putea fi externat săptămâna viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult