Acasa Actualitate-Interna Gheorghiță: Cei programați la vaccinare să vină cu buletinul, nu e obligatorie recipisa.

Gheorghiță: Cei programați la vaccinare să vină cu buletinul, nu e obligatorie recipisa.

scris de Misu Andrei
92 afisari

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie să aibă la ei cartea de identitate pentru a fi scanată și a se valida programarea. Recipisa primită odată cu programarea nu trebuie adusă obligatoriu, dar cine o are ușurează munca de la serviciul de triaj. În niciun caz recipisa nu este însă un document obligatoriu, a subliniat Gherghiță.

În legătură cu ora la care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare, Gheorghiță a precizat că nu este încurajată venirea mai devreme.

„Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și  vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare.

Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea pentru că suntem în pandemie, trebuie să reducem la minim pericolul de expunere.

Un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil, cel mult jumătate de oră”, a spus  coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Gheorghiță a mai spus că aplicația informatică nu permite duble programări și că prima făcută este cea validată. Dacă se va încerca o altă programare, sistemul va arăta că mai există una.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a fost invitatul lui Adrian Cojocaru, la emisiunea Omul Potrivit, de la DigiFM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult