În Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfăşoară la început de an şcolar o acţiune social-filantropică ce vizează copiii cu posibilităţi materiale reduse din judeţele Galaţi şi Brăila.
Centrul eparhial, cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează în aceste zile programul eparhial „Hristos în școală“, îndreptat cu precădere către copiii care provin din familii defavorizate şi marginalizate social.
Prin acest programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt sprjiniţi aproximativ 4.000 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 300.000 lei, sumă oferită de Centrul eparhial în procent de 60%, cele 8 protoierii în procent de 10% şi parohiile Eparhiei Dunării de Jos în procent de 30 %.
Concret, în această săptămână premergătoare începerii noului an şcolar 2022-2023, au fost achiziţionate aproximativ 4.000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate fiind predate protoieriilor pentru a fi distribuite parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.
Astăzi, Protoieria Galați a livrat parohiilor din subordine 800 de ghiozdane pline cu rechizite școlare pentru ca în zilele următoare acestea să ajungă la copiii nevoiași din acest protopopiat.
After school și o masă caldă în fiecare zi
De darul pregătit special pentru elevi s-au bucurat marți, 30 august, şi cei 70 de asistaţi din cadrul „Centrului de zi pentru copii“ de la Parohia ”Sf. Spiridon” din municipiul Galaţi, care au venit cu mare bucurie şi nerăbdare la sediul instituţiei pentru a primi ghiozdanele echipate.Zilnic, aceşti copii beneficiază de educaţie în regim „after school“, de o masă caldă şi de toate celelalte servicii pe care centrul social le pune la dispoziţie, prin voluntariatul multor cadre didactice, în condiţii optime de igienă şi studiu.
Sprijinul constant din partea Parohiei ”Sf. Spiridon” este susţinut şi de parteneriatele pe care parohia le desfăşoară cu alte instituţii, dar şi prin implicarea preoților şi a multor voluntari din Galaţi.
„Ajutorul acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru o viaţă normală şi un nou şi bun început de an şcolar”, a declarat preotul Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.