Acasa Actualitate-Interna Greva din Educație se suspendă

Greva din Educație se suspendă

scris de Misu Andrei
104 Afisari

Sindicaliștii din Educație au anunțat că acceptă noua ofertă a Guvernului, iar greva generală  se suspendă după 3 săptămâni. Potrivit comunicatului de presă al sindicatelor, profesorii așteaptă să vadă dacă guvernanții vor respecta angajamentele, în caz contrar, protestele se vor relua.

Potrivit unui comunicat de presă, „în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale”.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” a cerut Guvernului să respecte promisiunile făcute și avertizează că, în condițiile în care nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată.

Guvernul le-a oferit profesorilor, sâmbătă, o creștere salarială imediată cu 25%, acordarea unei tranșe anuale în valoare de 1.500 de lei pentru personalul didactic și auxiliar, până în anul 2027 și acordarea a 50%, de la 1 ianuarie, din noua grilă prevăzută de Legea salarizării pentru cadrele didactice.

Cu toate acestea, creșterea salarială de la 1 ianuarie 2024 nu se află în OUG-ul publicat de Guvern, ci tot în nota de fundamentare. De asemenea, față de ordonanța de urgență nr. 53 din 2023, majorarea de 25% reprezintă 300 de lei brut pentru toate cadrele didactice și auxiliare, conform documentului.

 

1 comentariu

gheorghe 12-06-2023 - 20:46

In tara cu preturi aliniate la Euro, …
„Mai dă-le Ciucă 75 (Euro), . ”
… pe asta nu-l „revolutioneaza”!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS