Acasa Actualitate-Interna Greva metrou. Metrorex: Acțiunea lor este ilegală

Greva metrou. Metrorex: Acțiunea lor este ilegală

scris de Misu Andrei
235 Afisari

Potrivit companiei, protestul a început miercuri seară cu 250 de participanți care au refuzat dialogul și au ocupat calea de rulare a trenurilor de metrou. În prezent, numărul protestatarilor a ajuns la 600. Potrivit Metrorex, angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor s-au prezentat la serviciu normal.

Compania spune că acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București, context în care anunță că va folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a o opri.

Premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou, că a blocat circulația metrourilor pentru că „îi dispar sinecurile”. Prim-ministrul le-a transmis miniștrilor Transporturilor și de Interne să ia măsuri, pentru că „bucureștenii nu trebuie să sufere”.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Greva de vineri de la metrou a venit la o zi după anunțul conducerii Metrorex că spațiile comerciale din stațiile de metrou trebuie închise și desființate.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis după greva spontană de la metrou de vineri dimineață că înțelege nemulțumirile angajaților Metrorex, dar că „bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”.

Conducerea Metrorex spune că 600 de sindicaliști și comercianți protestează la metrou și că au refuzat dialogul, blocând șinele.

„Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult