Acasa Actualitate-Interna Grindeanu i-a cerut ambasadorului Ucrainei informaţii despre măsurătorile pe Bîstroe

Grindeanu i-a cerut ambasadorului Ucrainei informaţii despre măsurătorile pe Bîstroe

scris de Misu Andrei
58 Afisari

Ministrul Transporturilor a anunţat că a discutat cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, căruia i-a solicitat informaţii privind aprobarea pentru măsurătorile pe Braţul Chilia şi canalul Bîtroe, așteptată încă de România.

 

„Discuții aplicate și pe teme de mare interes bilateral cu Ucraina! Am avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk”, a anunțat ministrul Transporturilor pe Facebook, informând că „Ucraina a solicitat acceptul temporar al autorităților române pentru efectuarea unor zboruri comerciale internaționale charter din și spre România de către o anumită companie aviatică ucraineană”.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că în cadrul discuțiilor a fost abordată și tema măsurătorilor pe Brațul Chilia și canalul Bâstroe.„I-am solicitat ambasadorului ucrainean amănunte despre aprobarea pe care experții români încă o așteaptă pentru a se putea îmbarca pe navele ucrainene care vor efectua măsurători pe sectoarele Dunării”, a arătat ministrul.

Potrivit șefului de la Transporturi, „ambasadorul ucrainean a precizat că va pune la dispoziția părții române aceste amănunte în cel mai scurt timp”.

„Totodată, au fost trecute în revistă și măsurile luate de autoritățile române pentru sprijinirea Ucrainei în contextul agresiunii Rusiei. Diplomatul ucrainean a apreciat eforturile pe care partea română le-a făcut în contextul inițiativei Solidarity Lanes a Uniunii Europene”, a mai arătat ministrul.

Ucraina a avizat parțial măsurătorile

Ministrul Transporturilor a venit cu precizări referitor la măsurătorile solicitate pentru brațul Chilia și pentru canalul Bîstroe. Grindeanu susține că experții români au finalizat măsurătorile pe sectorul partea ucraineană a brațului Chilia.

Referitor la măsurătorile pe canalul Bîstroe, Grindeanu susține că „România a solicitat de mai multe ori acordul Ucrainei pentru a continuA măsurătorile cu echipaje și nave proprii pe sectorul cuprins între km 11 și km 22 al Brațului Chilia și pe canalul Bâstroe”.

„Autoritățile ucrainene au transmis părții române doar că sunt dispuse să facă măsurători pe aceste sectoare de Dunăre cu nave și experți ucraineni. Pentru aceste măsurători s-au arătat dispuse doar să primească doi experți români la bordul navelor ucrainene.  Până în prezent, partea ucraineană nu a transmis României data la care vor începe măsurătorile și nici momentul în care experții români vor putea urca la bordul navelor ucrainene. Nu au fost transmise părții române nici sectoarele unde ar urma să fie efectuate aceste măsurători”, a punctat ministrul.

1 comentariu

neacsum 24-03-2023 - 22:14

Guvern de rahat !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult