Acasa Actualitate-Interna Grupul tehnico-științific respinge carantinarea Capitalei și a județului Ilfov

Grupul tehnico-științific respinge carantinarea Capitalei și a județului Ilfov

scris de Misu Andrei
140 Afisari

Un prim răspuns oficial pentru cererea de intrare în lockdown timp de 14 zile a zonei București Ilfov este negativ. Grupul tehnico-științific a respins propunerea INSP de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov, potrivit surselor Digi24.

Specialiștii în sănătate publică au cerut carantină pentru București și Ilfov, devenite focare de COVID -19, cu incidențe de peste 15 la mie.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie. De asemenea, incidenţa a ajuns la 24,47 la mie în Clinceni, iar în alte cinci localităţi din județul Ilfov la peste 20, potrivit site-ului Prefecturii.

Conform legii, pentru a intra în vigoare, propunerea venită oficial de la Institutul Național de Sănătate Publică trebuie validată în cel mult două zile de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar ultima semnătură vine de la șeful DSU, Raed Arafat.

„În situația în care măsura vizează două sau mai multe județe învecinate, carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu validarea în termen de cel mult 48 de ore de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, arată art. 12 alin. 2 din Legea 136/2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS