Acasa Actualitate-Interna Gunoiul din Sectorul 1 va fi ridicat, anunță Romprest

Gunoiul din Sectorul 1 va fi ridicat, anunță Romprest

scris de Misu Andrei
100 afisari

Sectorul 1 al Capitalei va putea respira din nou. Romprest a anunțat sâmbătă seara că reia ridicarea gunoiului abandonat de aproape o săptămână pe străzile celui mai bogat sector din București. Operatorul spune că trei firme de salubritate și-au pus la dispoziție stațiile lor de sortare, însă în limita capacității. De cealaltă parte, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că va depune plângri penale pentru șantaj împotriva Romprest. 

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.

Potrivit unui comunicat al Romprest, partenerii contractuali ai companiei au anunțat că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din Sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”.

Compania a anunțat că va mobiliza imediat toate resursele pentru colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate i-a fost interzis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult