Acasa Actualitate-Interna Guvernul a stabilit câți bani primesc cei afectați de inundații

Guvernul a stabilit câți bani primesc cei afectați de inundații

scris de Misu Andrei
78 afisari

Guvernul a adoptat joi un act normativ care prevede acordarea de ajutoare familiilor afectate de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteo, în limita unui plafon de 5 milioane de lei, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Bilanțul inundațiilor: Pagube de infrastructurǎ și sute de locuințe distruse

Sumele sunt mai mari decât cele prezentate inițial, a spus premierul. Persoanele cu locuințele afectate în proporție de peste 75% vor primi 6.000 de lei, cele cu locuințele afectate în proporție de 50 – 75% câte 4.000 de lei, iar cele cu locuințele afectate în proporție de 25 – 50% vor primi 2.500 de lei. 1.500 de lei vor primi persoanele cu locuințe afectate până la 25%, câte 1.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri au fost deteriorate.

Dacă în urma acestor fenomene meteo au fost persoane decedate, familiile vor primi 7.500 de lei. În circuitul de avizare se află un act normativ care prevede sprijin financiar și pentru localitățile afectate de fenomene meteo, a precizat premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult