Acasa Actualitate-Interna Guvernul aprobă, luni, proiectul de lege prin care se desființează Secția Specială.

Guvernul aprobă, luni, proiectul de lege prin care se desființează Secția Specială.

scris de Misu Andrei
85 afisari

Guvernul aprobă, luni, proiectul de lege pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Pe baza proiectului, compGuvernul aprobă, luni, proiectul de lege pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Pe baza proiectului, competențele Secției Speciale vor fi preluate de parchetele obișnuite.etențele Secției Speciale vor fi preluate de parchetele obișnuite.

„Prezentul proiect de lege propune o soluţie fundamentată pe două dimensiuni principale: desfiinţarea SIIJ; preluarea competenţei SIIJ de către parchetele obişnuite, aceste cauze urmând a fi instrumentate doar de procurori anume desemnaţi în acest sens, potrivit procedurii propuse prin prezentul proiect de lege”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de luni, că urmează să fie aprobat proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care apoi va fi înaintat Parlamentului.

Premierul a mulţumit tuturor celor care au fost implicaţi în elaborarea proiectului de lege, menţionând Ministerul Justiţiei şi CSM. El a adăugat, după ce va fi aprobat, proiectul va fi înaintat Parlamentului.

„Începem şedinţa de Guvern cu primul punct, unul considerat ca fiind foarte important, şi anume proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Este un obiectiv din programul de guvernare, cât şi un obiectiv în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a afirmat Ciucă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult