Acasa Actualitate-Interna Guvernul i-a demis pe prefecții și subprefecții USR PLUS

Guvernul i-a demis pe prefecții și subprefecții USR PLUS

scris de Misu Andrei
93 afisari

Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși prin hotărâre de Guvern. Alianța avea 14 prefecți și 28 de suprefecți.

Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern. Funcțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecți din județ. Nu va fi numit nimeni pe acele locuri, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat, după ședința de Guvern, că a decis să nu numească alți prefecți pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren.

Printre prefecții demiși este și cel al Capitalei, Alin Stoica.

USR PLUS mai avea prefecți în județele Argeș, Brăila, Bacău, Tulcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Buzău, Galați și Gorj.

Decizia de azi vine după ce Florin Cîțu i-a destituit, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus, la Digi24, Florin Cîțu.

El a precizat astăzi că și acei secretari de stat USR PLUS care au rămas în funcții vor fi demiși astăzi, iar alți secretari de stat le vor prelua atribuțiile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult