Acasa Actualitate-Interna Guvernul ia în calcul să sesizeze CCR în legătură cu moțiunea de cenzură.

Guvernul ia în calcul să sesizeze CCR în legătură cu moțiunea de cenzură.

scris de Misu Andrei
56 afisari

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că ia în calcul să sesizeze CCR pentru un conflict constituțional între Guvern și Parlament în legătură cu moțiunea de cenzură. Orban contestă depunerea moțiunii în sesiune extraordinară și a declarat că demersul PSD este „o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”.

„Analizăm posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva. Niciun partid politic nu a depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară, sau în sesiunea extraordinară”, a declarat premierul.

Ludovic Orban susține că demersul PSD reprezintă un precedent periculos pentur că un guvern ar putea fi „sub asediul” moțiunilor de cenzură.

„O moțiune de cenzură, conform termenelor constituționale poate să dureze 4-5 zile. Daca s-ar permite depunerea de moțiuni de cenzură în vacanță, orice guvern ar fi sub asediul moțiunilor de cenzură. Ce țară ar fi aia în care un Guvern ar fi sub asediul moțiunilor”,  declarat Orban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult