Acasa Actualitate-Interna Guvernul nu mai vrea să facă autostrăzile Târgu Neamț-Iași şi Comarnic-Brașov prin parteneriat public-privat

Guvernul nu mai vrea să facă autostrăzile Târgu Neamț-Iași şi Comarnic-Brașov prin parteneriat public-privat

scris de Misu Andrei
74 afisari

Guvernul nu mai vrea să facă autostrăzile Comarnic – Brașov și Târgu Neamț – Iași prin parteneriat public privat. Are de gând să pună punct acestei proceduri printr-o ordonanţă de urgenţă. Actualul Executiv vrea să construiască cele două şosele de mare viteză cu bani europeni.

„Vă propunem să anulăm procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public privat iniţiate de Comisia de Prognoză.

Autostrada zona Lăpugiu, km 61, lot3

 

Ne referim la două proiecte majore de infrastructură esenţiale, respectiv Autostrada Comarnic Braşov şi Târgu Neamţ – Iaşi. Este un prim-pas pentru deblocarea acestor proiecte pentru că, atât pentru proiectul pentru Comarnic Braşov, cât pentru Târgu Neamţ – Iaşi soluţia aleasă era sortită eşecului încă de la început.

A fost o soluţie de a le îngropa încă din stadiul de pregătire a proiectelor, în loc să găsească surse de finanţare care să ducă la realizarea acestor proiecte”, a spus şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă, în şedinţa Guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult