Acasa Actualitate-Interna Guvernul Orban analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor

Guvernul Orban analizează două variante pentru a bloca plecările medicilor

scris de Misu Andrei
95 afisari

Guvernul analizează două variante prin care să blocheze plecările medicilor. Să le interzică dreptul la liberă practică, care nu este agreată de premier, sau să li se prelungească perioada de preaviz, potrivit Mediafax.


Guvernul analizează inclusiv varianta prin care medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie, a anunţat în această seară premierului Ludovic Orban.
„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii.
Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult