Acasa Actualitate-Interna Guvernul pregătește instituirea unui program rabla pentru becuri

Guvernul pregătește instituirea unui program rabla pentru becuri

scris de Misu Andrei
58 Afisari

Guvernul ia în calcul, în urma unei solicitări din partea premierului, instituirea unui Program rabla pentru becuri. Măsură vine în contextul reducerii risipei energetice.

Foto: gov.ro

Potrivit unor surse guvernamentale, Ministerul Mediului trebuie să vină cu un proiect în acest sens până săptămâna viitoare. Programul, care va fi gestionat de AFM, ar urma să înlocuiască becurile cu filament cu cele led.

„Încă nu există un buget estimativ. La nivelul instituțiilor au timp să vină cu o propunere de reducere a risipei. Asta până săptămâna viitoare” , au precizat sursele guvernamentele.

Ciucă cere miniștrilor un plan de reducere a consumului la energie

Premierul României a cerut, în ședința de guvern de miercuri, un plan de măsuri astfel încât România să poate oferi un exemplu în ceea ce privește reducerea consumului de energie la nivelul instituțiilor statului.

„În urmă cu o săptămână am adoptat modificarea Ordonanţei 27 pe măsurile energetice. A avut loc reuniunea miniştrilor energiei şi ministrul Popescu a participat la această activitate. De asemenea, sunt semnale şi avem astăzi un mesaj transmis de preşedintele Consiliului Europei, legat de măsurile care se întreprind la nivelul UE, astfel încât să putem să gestionăm situaţia legată de criza preţul energie. Măsurile luate în ordonanță sunt aliniate la intențiile pe care Comisia le-a prezentat. Ceea ce doresc să subliniez este că dincolo de aceste măsuri este nevoie să luam măsuri pentru reducerea risipei. Sunt discuții pe măsuri concrete, măsuri pe care v-am rugat să le aveți în vedere la nivelul fiecărei instituții”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de guvern, termenul dat ministerelor pentru planurile de măsuri fiind de două săptămâni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult