Acasa Actualitate-Interna Hackerii ruși de la Killnet revendică atacul asupra site-urile marilor aeroporturi din România

Hackerii ruși de la Killnet revendică atacul asupra site-urile marilor aeroporturi din România

scris de Misu Andrei
42 afisari

Site-urile marilor aeroporturi din România nu funcționau duminică seara. Este vorba, între altele, de site-urile aeroporturilor din București, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare, Craiova. Din primele informații, este vorba despre un nou atac al hackerilor ruși de la Killnet. Siguranța zborurilor nu este afectată, doar că utilizatorii nu-și pot lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.Nici site-ul companiei TAROM nu putea fi accesat duminică seară.

Cel mai probabil, este vorba despre un nou atac de tip distributed denial-of-service (DDoS). Trebuie spus că prin astfel de atacuri hackerii nu au acces la informații sensibile, clasificate, ci doar opresc posibilitatea de a accesa site-ul respectiv.

Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinși hackeri care susțin că acționează din Rusia.

Pe de altă parte, acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiștii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente. Au fost mii de atacuri cibernetice în acest weekend asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din România, dar și asupra celui mai mare site de știri din România, digi24.ro. Aceste atacuri au fost revendicate de către hackerii proruși din gruparea care își spune Killnet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult