Acasa Actualitate-Interna Haos cu restricțiile. CNSU a adoptat o nouă hotărâre.

Haos cu restricțiile. CNSU a adoptat o nouă hotărâre.

scris de Misu Andrei
187 Afisari

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare. Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uri. Hotărârea adoptată vineri de Guvern nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta documentul în centrele comerciale. De asemenea, s-au stabilit noi excepții pentru intrarea în instituțiile publice, de exemplu, pensionarii care nu sunt vaccinați pot intra în instituții precum Poșta, pentru a-și ridica pensia.

Potrivit hotărârii CNSU, accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepția unităților farmaceutice dispuse în afara centrelor și parcurilor comerciale și a benzinăriilor.

Hotărârea mai prevede exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid și a următoarelor categorii:

  • a)participanții în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine și siguranță publică;
  • b)participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale;
  • c)persoanele care necesită acces la servicii medicale și prestații sociale;
  • d)persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

De asemenea, potrivit CNSU, exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în centrele și parcurile comerciale aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile pentru:

  • a)persoanele care se deplasează la serviciile publice comunitare ce funcționează în cadrul acestora dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 și fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic;
  • b)persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

Certificatul verde pentru accesul la mall-uri nu este inclus în Hotărârea de Guvern privind restricțiile, publicată în Monitorul Oficial. În practică, documentul nu se aplică pentru accesuri în mall-uri, pentru că obligația prezentării documentului în acest caz nu se regăsește în hotărârea publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

2 comentarii

?????? 26-10-2021 - 03:02

@ Dacă s-au observat creșteri ale nivelului hormonilor masculini, inclusiv la persoanele de sex feminin, după administrarea vaccinurilor împotriva COVID, ceea ce ar explica oarecum și propunerea unui general în rezervă pentru funcția de prim ministru, ?

?????? 26-10-2021 - 11:21

& Afaceri cu epilarea, frizerie – coafură, fardarea realității, ?
& Doamne ca Andrei Pleșu , care s-a vaccinat și dumnealui, care să nu lase să se închidă economia, ?
Oricum frumusețea e trecătoare, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult