Acasa Actualitate-Interna În România va continua vaccinarea cu AstraZeneca

În România va continua vaccinarea cu AstraZeneca

scris de Misu Andrei
57 afisari

România va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, potrivit unor surse Digi24. Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca va continua fără restricții, pentru toate categoriile de vârstă, potrivit acelorași surse. Până acum, 400.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză din acest vaccin anti-Covid, iar săptămâna viitoare va începe rapelul.

La ora 16.00 vor avea loc declarații oficiale privind decizia luată de România privind campania de vaccinare cu produsul AstraZeneca.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a concluzionat, miercuri, că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a anunțat, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect.

Comitetul a anunțat că în stabilirea acestei concluzii au fost luate în considerare toate dovezile existente, inclusiv părerea unui grup de experți ad hoc.

EMA a reamintit profesioniștilor din domeniul medical că trebuie să rămână conștienți de posibilitatea apariției acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult