Acasa Actualitate-Interna În ultima zi de mandat la Primărie, Gabriela Firea anunţă rezilierea unui contract

În ultima zi de mandat la Primărie, Gabriela Firea anunţă rezilierea unui contract

scris de Misu Andrei
92 afisari

Primăria Capitalei  a demarat procedura de reziliere a contractului privind achiziţia a 100 de troleibuze din Turcia, decizie anunţată în ultima zi în care Gabriela Firea mai este primarul Bucureştiului, informează Agerpres. Nicuşor Dan, primarul ales, va depune joi, 29 octombrie, jurământul în noua funcţie.

„Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului. Subliniem că întreaga procedură de licitaţie a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare”, se arată în comunicatul Primăriei.

Pe 31 martie 2020, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că a semnat contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, după ce licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Valoarea contractului: 43 de milioane de euro fără TVA

Potrivit contractului, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcusul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, finanţarea provenind de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult