Acasa Actualitate-Interna Inaugurarea anului: Golden Gate-ul României va fi deschis circulației

Inaugurarea anului: Golden Gate-ul României va fi deschis circulației

scris de Misu Andrei
63 Afisari

Cel mai mare pod din România va fi inaugurat joi, 6 iulie 2023. Este vorba despre podul peste Dunăre de la Brăila, care este cea mai înaltă și cea mai scumpă construcție post revoluționară din țara noastră.

Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României.

Construcția se va da în folosință, împreună cu prima etapă a drumurilor de legătură, joi, 6 iulie, de la ora 13:00. La inaugurarea podului este așteptat să participe președintele Klaus Iohannis, alături de Mateo Salvini, vicepremierul Italiei, și de ambasadorii Italiei și Japoniei.Deși va fi inaugurat cu surle și trâmbițe, pe podul peste Dunăre vor fi restricții de circulație. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, timp de patru până la opt săptămâni, se va circula restricționat pe podul de la Brăila, iar traficul rutier va fi închis pe timpul nopții. Restricțiile sunt necesare pentru demontarea unor macarele de mari dimensiuni.„Am luat decizia de a da drumul la circulație cât se poate de repede. Așa cum bine știți, până la sfârșitul anului trebuie dată în circulație si varianta Jijila și se va termina și aceasta. Dar următoarele săptămâni după darea în circulație vor trebui demontate acele macarale mari. Și atunci am avut de ales între două variante. (…). Ca să fiu mai exact, cred că este decizia corectă de a lăsa circulația tot weekendul fără niciun fel de întrerupere. De asemenea, și de dimineața de la 6.00 până seara la 8.00-9.00, circulația va fi deschisă, urmând ca pe timpul nopții să fie închisă pentru a se putea face aceste lucrări de demontare a macaralelor”, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult