Acasa Actualitate-Interna Încă o mină marină a fost semnalată în mare, la Mangalia.

Încă o mină marină a fost semnalată în mare, la Mangalia.

scris de Misu Andrei
88 Afisari

Un apel la numărul de urgență 112 semnala, luni la prânz, prezența în mare a altei mine marine, în zona orașului Mangalia, după ce, luni dimineață, în zona digului din Costinești a explodat o astfel de mină. Ajunse la fața locului, autoritățile au constatat că erau doar bucăți din lemn.

Potrivit informațiilor de la momentul inițial al publicării acestui material, un cetățean a sesizat la 112 că a văzut plutind în mare, la Mangalia, o mină marină.

La acel moment, geniștii militari se îndreptau spre locul unde ar fi fost semnalată prezența a încă unei mine marine.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, colonelul Corneliu Pavel.

Ajunși la fața locului, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au constatat că alarma s-a dovedit a fi falsă, ceea ce plutea pe mare fiind doar bucăți din lemn, potrivit purtătorului de cuvând al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

O explozie a avut loc luni dimineață, 14 august 2023, în jurul orei 9.44, la Costinești. Incidentul s-a produs în Marea Neagră, la digul din dreptul Hotelului Forum, posibil provocat de o mină marină.

Costineștiul este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc. Vara, aici își petrec vacanța zeci de mii de turiști.

Explozia a avut loc în jurul orei 9.44, în dimineața de luni, 14 august 2023.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a trimis de urgență echipaje din Tuzla și din Eforie la digul din dreptul Hotelului Forum de la Costinești, unde a avut loc explozia, posibil a unei mine marine – conform ipotezei specialiștilor.

Pietre din stabilopozi au sărit pe dig și pe movila de lângă dig, unde puteau răni oameni.

Un bărbat a fost afectat auditiv de zgomotul exploziei, iar salvamarul l-a însoțit către echipajele medicale SMURD venite la fața locului pentru a primi îngrijiri. Bărbatul a spus că-i țiuie urechile, dar a refuzat să fie transportat la spital.

Hotelul Forum, cel mai frumos și mai cunoscut hotel din Costinești, este situat într-o zonă spre marginea de sud a stațiunii. Marea Neagră este înțesată de dispozitive explozive, unele fiind rămase din războaiele mondiale, altele fiind venite mai nou ca urmare a conflictului armat Rusia-Ucraina.

O a doua milă marină a fost semnalată în zonă la Costinești, iar MAI și MApN au alocat forțe pentru găsirea acesteia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS