Acasa Actualitate-Interna Începe testarea gratuită pentru COVID-19 în Capitală

Începe testarea gratuită pentru COVID-19 în Capitală

scris de Misu Andrei
86 afisari

„Începe marea testare în Capitală!Primăria Capitalei lansează mâine, 22 mai, la ora 13,00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni, pentru a fi testați gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus.

Platforma este parte a proiectului “Testăm pentru București” – prima inițiativă a unei autorități locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice”, a anunțat primarul general al Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureșteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.Capitala se înscrie astfel în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat și de Organizația Mondială a Sănătății. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

Saptamana viitoare vom începe și celălalt proiect de testare anunțat, proiectul care vizează realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni, care va indica felul în care a circulat virusul in Capitală.”

1 comentariu

escu 24-05-2020 - 02:27

Ultimele articole de pe internet spun ca testele pot de fapt infecta pe cei care le folosesc. Pentru cei care stiu engleza, puteti sa faceti un search pe internet.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult