Acasa Actualitate-Interna Întâlnire Victor Ponta – Igor Corman

Întâlnire Victor Ponta – Igor Corman

scris de S. P.
6 afisari

Prim-ministrul Victor Ponta a avut o întâlnire, vineri, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, la reşedinţa oficialului din Chişinău.

Victor Ponta s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman

(foto:ziarulunirea.ro)

Igor Corman a mulţumit şefului Guvernului de la Bucureşti pentru ‘sprijinul constant’ pe care România îl acordă Republicii Moldova şi a vorbit despre progresele înregistrate de această ţară în direcţia integrării europene.

Corman şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va semna Acordul de asociere la UE până la sfârşitul lunii august, astfel încât documentul să fie ratificat de actualul Parlament de la Chişinău.

‘Intenţia noastră este să ratificăm în cadrul actualului Parlament acest acord’, a spus Corman.

Alături de Victor Ponta, la întrevedere au mai fost prezenţi vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul interimar al Economiei, Constantin Niţă.

Victor Ponta a explicat că ministrul român de externe, Titus Corlăţean, nu a putut ajunge la întâlnire, din cauza ceţii care nu permite aterizarea pe aeroportul din Chişinău

Premierul Victor Ponta va mai avea întâlniri cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă, şi va participa la deschiderea Forumului Moldo-Român ‘Promovarea participării comune la Programele Europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei’.

Premierul Victor Ponta este însoţit în vizita pe care o efectuează vineri la Chişinău de o delegaţie guvernamentală din care fac parte vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru învaţământ superior, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, şi secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Din delegaţie mai fac parte parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc şi Ecaterina Andronescu, transmite corespondentul Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult