Acasa Actualitate-InternaInvestigatii “PRO PACE UNUM” – Poliţişti români decoraţi de misiunea EULEX Kosovo

“PRO PACE UNUM” – Poliţişti români decoraţi de misiunea EULEX Kosovo

scris de M.A.
9 afisari

Treizeci şi unu de poliţişti români, care s-au remarcat prin modul de executare a misiunilor încredinţate, au fost decoraţi vineri, la sediul central al Misiunii EULEX Kosovo din Priştina, cu medalia “PRO PACE UNUM”.

Pro Pace Unum

Medalia Pro Pace Unum

De asemenea, aceştia au fost felicitaţi personal de şeful Misiunii EULEX Kosovo, Xavier Bout de Marnhac. Misiunea Uniunii Europene – EULEX este o misiune de experţi selecţionaţi din toate statele membre, la care se adaugă alte cinci state contributoare, mandatul acesteia fiind implementarea legii (“rule of law”) şi monitorizarea, supervizarea şi îndrumarea (“monitoring, mentoring and advising”) autorităţilor locale pe componentele de poliţie, vamă si justiţie, în vederea formării unor instituţii la nivel şi standarde europene în Kosovo.

În prezent, România contribuie la această misiune cu un contingent alcătuit din 60 de poliţişti care îşi desfăşoară activitatea în toate departamentele misiunii: poliţie specială, poliţie cu puteri executive şi componenta de monitorizare. Dovadă a profesionalismului şi experienţei ofiţerilor români, o parte dintre aceştia au fost desemnaţi în importante funcţii de conducere şi supervizare, cum ar fi şef de regiune (regional commander supervisor), şefi de echipe (team leader) şi investigatori şefi (leading investigators) în diferite dosare din sfera crimei organizate, traficului de persoane, infracţiuni economice şi corupţie.

Potrivit MAI, acordarea medaliilor “PRO PACE UNUMpoliţiştilor români confirmă preţuirea şi aprecierea de care se bucură aceştia în Kosovo şi reprezintă o recunoaştere a contribuţiei lor la îndeplinirea obiectivelor misiunii.

4 comentarii

tanase marian 20-06-2011 - 13:15

sa ancercam sa salutam aceste oficiale forumuri dar anca ma andoiesc de atisfactia voastra, astfel eu m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. ,acum sase ani am avut un ,,a. v. c. ,, grav si am fost refuzat de medici sa fiu ajutat an terapia de urgenta, am gasit medicii beti an cabinet la spitalul militar al ministerului de interne iar unul mi a strigat beat si ragusit din prag,,ala daca are creierul unflamat vine alta data,,………………acum sase luni la o recadere a bolii grave si total netratate de medici competenti, am mers la fundeni cu fiica mea unde un derbedeu medic m a dat afara an strada desi ma taram an fata lui neputand sa merg ca siacum dealtfel, cand i am relatat drama de la spitalul militar al m. i. acest bolnav psihic anchis an sine si negru la suflet este subordonat doamnei prof. dr. virginia ion neurologie etajul trei clinica fundeni clinica poporului,, an ce sa mai credem excelentwele voastre pe mine m. m. an rezerva al s. t. s. nu ma ia absolutnimeni dintre demnitarii grav bolnavi ai acestei tari an seama,,.oare peste ani cand acesti eroi ai neamului vor fi antr o dificultate a sanatatii vor fi la fel tratati,,.rusine romani rusine romania,,………………

tanase marian 20-06-2011 - 13:58

promit sa sterg acest siteu murdarit de bolnavi psihic,,. ajunge nemernice creaturi aducet numai rau si energii nedative oriunde sunteti nistederbedei infecti,,.sa ne apere dumnezeu romania,, nihil sine deo,,……….

Liviu 20-06-2011 - 14:07

Le dau medalii ca in „ferma animalelor” … Si apoi romanul reactioneaza cel mai bine la astfel de treburi ! Este studiata problema … Sa vezi cum nu stiu ce „asociatii” de IMeMeuri dau fraierilor care platesc impozitele la stat tot felul de diplome cum ca ar fi primii pe nu stiu ce judete ! Cand ei sunt niste mici – foarte mici ! – intreprinzatori care fraudeaza si ei putinel (ca soriceii !) in timp ce marii smecheri sobolanosi nu platesc nimic la stat si – ca sa vezi dreptate ce se face !!! – nu iau nici diplome „de onoare” … Vai de noi si de noi !

Liviu 20-06-2011 - 14:11

Am citit si articolu’ ! I-au facut si „regional commander supervisor”, „team leader” şi „leading investigators” !!! Misto … Sa-i vezi cand or veni inapoi cine le-o mai ajunge la nas !? Dar pana una-alta trebuie sa ramana acolo ca altii nu prea se baga …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult