Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 101 perchezitii si zeci de persoane audiate pentru licitatii frauduloase pe internet

101 perchezitii si zeci de persoane audiate pentru licitatii frauduloase pe internet

scris de Ziua Veche
0 afisari

Procurorii DIICOT au efectuat, marti, 101 perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in alte 12 judete, impotriva a trei grupari infractionale organizate, specializate in savarsirea de fraude informatice si inselaciuni pe site-urile de comert electronic.


 

„Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Valcea si Serviciul Teritorial Pitesti, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. si cu sprijinul lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane, au destructurat trei grupuri infractionale organizate, specializate in savarsirea de fraude informatice si inselaciuni pe site-urile de comert electronic”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Incepand cu anul 2006, cele trei grupari infractionale organizate au actionat pe teritoriul mai multor state – Spania, Italia, Franta, Noua Zeelanda, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elvetia, organizand licitatii frauduloase prin intermediul internetului.

Pana in prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro. Sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate 101 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti – 31 si in judetele Valcea – 41, Teleorman – 12, Timis – 4, Arges, Prahova, Brasov, Constanta, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botosani, Bacau -1.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –Biroul Teritorial Valcea au fost conduse pentru audiere 70 de persoane. La actiune au participat 300 de politisti si 400 de jandarmi, din care 260 de luptatori din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. 

Simultan cu actiunea procurorilor DIICOT au fost efectuate 10 perchezitii domiciliare in Cehia – Praga, fiind vizati alti membri ai gruparilor infractionale organizate. Procurorii DIICOT au colaborat cu ofiterii FBI si Secret Service, din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti.

0 comentariu

ala bala portocala 19-05-2010 - 07:26

doamne cat de manipulati sunt sindicalistii de liderii lor … nu imi vine sa cred ca dupa 20 de ani de democratie mai exista oameni care cred in promisiunile liderior sindicali care nu sunt altceva decat curvele partidelor… merg la care dau mai mult….

michael 19-05-2010 - 21:25

pacat de banii de autobuze de fapt a fost un picnic sau o mare fisiiala

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult