Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 115 jandarmi pleacă în Kosovo

115 jandarmi pleacă în Kosovo

scris de M.A.B.
8 afisari

Cel de-al treisprezecelea contingent, format din 115 luptători ai Detaşamentului de Jandarmi Români, va pleca mâine în provincia Kosovo, urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în teatrul de operaţiuni.

Jandarmi romani in Kosovo

Jandarmi romani in Kosovo

În prima etapă, vor pleca 75 de jandarmi, ceilalţi 40 urmând să ajungă în teatrul de operaţiuni peste două săptămâni. Ceremonialul Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi s-a desfăşurat miercuri la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul de poliţie Ioan Dascălu. Oficialul le-a mulţumit jandarmilor români în numele conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru misiunea pe care au ales să o îndeplinească şi a subliniat faptul că profesionalismul de care a dat dovadă Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române din Kosovo, în misiunile desfăşurate pe durata a mai bine de opt ani de zile, a contribuit la eforturile internaţionale de menţinere a păcii. „Doresc să vă asigur că ştiu foarte bine ce înseamnă această zi pentru dumneavoastră. Misiunea în care vă deplasaţi este una nobilă, este una care aduce cinste şi onoare dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră şi nu în ultimul rând aduce prestigiu internaţional României. Pe durata misiunii, fiecare dintre dumneavoastră este practic un ambasador al ţării noastre în teatrul de operaţiuni”, a precizat secretarul de stat.

România este principalul contribuitor cu personal la misiunile civile de menţinere a păcii derulate sub egida Uniunii Europene, având un număr total de 227 participanţi în cele 8 misiuni. “Ţara noastră a devenit prin Ministerul de Interne nu numai un partener solid al ţărilor aliate, ci şi un factor important de decizie în stabilirea liniilor directoare în politica externă a Uniunii Europene. Meritul pentru această performanţă revine în cea mai mare măsură Jandarmeriei Române.” a adăugat oficialul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult