Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 143 de percheziţii în Suceava, Bucureşti, Constanţa şi Botoşani

143 de percheziţii în Suceava, Bucureşti, Constanţa şi Botoşani

scris de M.A.
4 afisari

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează, joi, 143 de percheziţii domiciliare, dintre care 125 în judeţul Suceava, 12 în Bucureşti, patru în judeţul Constanţa şi două în judeţul Botoşani, în vederea destructurării unei grupări formate din cetăţeni români şi ucraineni, specializată în contrabanda cu ţigări.

Prechezitii (foto Agerpres)

Prechezitii (foto Agerpres)

Potrivit unui comunicat DIICOT, 167 de persoane sunt cercetate penal, sub acuzaţia că au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina, transmite Agerpres. Procurorii DIICOT susţin că la acestă grupare au aderat un jandarm de la IJJ Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava urmează a fi conduse 180 de persoane în vederea audierii şi luării măsurilor legale. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie de la IPJ Suceava, BCCO Suceava, IJPF Suceava, BCCO Iaşi, Bacău, Galaţi şi lucrători din BMJ Bacău şi SIR Suceava, Botoşani. Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de SRI, DOS, DGIPI, DSOI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult