Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 30 de percheziţii. Fraude de 20 de milioane de euro

30 de percheziţii. Fraude de 20 de milioane de euro

scris de M.A.
1 afisari

DIICOT Mehedinţi efectueaza 30 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat in săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala şi spalare de bani.

13 percheziţii au loc în localitatea Strehaia, 9 în judetul Hunedoara, 4 în municipiul Cluj, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş.

Potrivit procurorilor, liderii gruparii, învinuiţii Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat un numar de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii gruparii au infiintat in acest scop 5 societati comerciale, tip “fantoma“, cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat urmare a activitatii infractionale.

Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii.

Cu titlu de exemplu, numai pentru 5 dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii în valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată in numerar de catre învinuiţii Mihai Ion şi Mihai Fănel Daniel, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 euro.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind în sumă de 20.000.000 euro.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi au fost conduse pentru audieri un numar de 34 de persoane, urmand ca dupa finalizarera audierilor sa fie formulate propunerile legale. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciară din cadrul SCCO Mehedinti. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

1 comentariu

vai-de-mama-noastra 27-02-2012 - 13:02

Cand femeia da cu dosul in populatia sateasca de obicei toti cei interesati stiu cu exceptia sotului care este cel mai interesat, asa se intampla si acum cu acest mod de evaziune fiscala.
Ce sa zic , a descoperit DIICOT ingineria perfecta de evaziune fiscala abia acum si numai la 50 de societati comerciale !!!!
Ba nene ziaristu-le trebuia matale sa scrii acolo sa nu ne creada prosti pe cei ce mai pricepem cate ceva cum se coace placinta infractiunilor fiscale.
Treaba este prea simpla ca sa treaca neobservata de DIICOT daca ar fi fost bine intentionati … erau beliti de zece ani acesti banditi si nu mai eluda nimeni plata tva-ului si a impozitului pe profit, dar si inspectorii DIICOT veneau cu bicicleta la servici.
Nefiind asa inspectorii vin cu gipanul iar cei din Strehaia umbla cu mertanul , in timp ce noi cei cinstiti care ne platim taxele facem buru buru la luna.
Cum merge treaba …Sa zicem ca Gigel confectiona izmene le vindea cu tva iar tva-ul acumulat trebuia varsat la stat. La el vine cetateanul Piramidon cu casa cu turnulete din Strehaia ii da o traista de bani, si o factura ce reprezinta 1 tona de bumbac care valoreaza cu tot cu tva exact traista de bani. Gigel bucuros de pleasca , depune banii ca plata in contul firmei fantoma a lui Piramidon , mai da acestuia 10%, ia hartiile si se duce acasa la fabrica de izmene unde da in consum bumbacul cumparat , plateste diferenta dintre tva-ul acumulat pe izmene si cel platit pentru bumbacul volatil, recalculeaza profitul ce trebuie impozitat si gata e curat ca lacrima , asteapta linistit sa vina inspectorii DIICOT sa-l sanctioneze ca au gasit paznicul casieriei descult.
E foarte simplu ,daca nu s-a vrut sa se observe nu s-a observat tarasenia decat acum cand demonstrativ DIICOT e pus pe dijmuiala pentru campania electorala si ne anunta ca deja are in mana 50 de perechi de bile pe a caror presiune spera sa scoata bani frumosi si cred ca exista inca multi Gigei ce urmeaza a fi mulsi astfel.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult