Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 300 de urmăriţi general, pe masa Guvernului

300 de urmăriţi general, pe masa Guvernului

scris de D.S.S.
7 afisari

Numărul persoanelor date în urmărire generală pentru infracţiuni cu violenţă şi aflate încă în libertate se ridică la aproape 300 persoane, conform unui raport analizat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, că a primit de la Ministerul de Interne un prim raport privind situaţia persoanelor date în urmărire generală, care relevă că situaţia „nu stă foarte bine„.

Situaţia nu stă foarte bine. Sunt urmăriţi general identificaţi, dar şi mulţi alţii care se află în libertate. Dintr-o primă evaluare -şi eu am cerut în special ca pentru cei care sunt acuzaţi de infracţiuni cu violenţă să existe o atenţie specială -sunt aproape 300 de persoane în această situaţie. Nu există nicio ţară din lume care îi prinde pe toţi cei care sunt daţi în urmărire generală, dar cred că numărul actual este inacceptabil„, a spus Ponta. El a precizat că o situaţie finală va fi prezentată de ministrul de Interne la sfârşitul acestei săptămâni.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că i-a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, să prezinte, miercuri, în şedinţa de Guvern, un raport privind urmăriţii general, el precizând că vor fi făcute schimbări de conducere şi de sistem la nivelul Poliţiei dacă va fi cazul. „Am discutat cu ministrul de Interne şi am înţeles că sunt şanse considerabile ca cel de-al doilea (dintre fraţii Cămătaru – n.r.) să fie prins. Mai mult, ca lecţie de învăţat, voi cere ministrului de Interne să-mi prezinte un raport foarte clar cu ce se întâmplă cu aceşti urmăriţi general. Nu e normal să ştim că sunt atât de mulţi în libertate şi vedem, dacă e cazul, facem schimbări şi de conducere, şi de sistem, pentru că cei care sunt daţi în urmărire chiar trebuie prinşi, nu trebuie să fie doar trecuţi într-un computer acolo şi să nu se preocupe nimeni de ei„, a spus Ponta.

Ponta a spus că nu ştie deocamdată cine este de vină pentru situaţia existentă în ceea ce priveşte urmăriţii generali, dar a dat asigurări că vor fi luate măsurile necesare.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 20:19

Eufrosin=Romeo2110=tache =????????????

Pribeagul 16-05-2012 - 20:30

l-am intilnit pe aici pe tache, mai putin pe eufrosin, si mai putin pe romeo…

„JULIETA: Romeo, ah! De ce esti tu Romeo?
Te leapădă de nume si de tată.
De ce nu te-nduri, iubire jură-mi doar
Şi-am să mă rup de-ai mei, de Capuleţi.”

Tache, in ultima perioada, a scris mult si… a scris, in general, bine. 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult