Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 37 de perchezitii in Bucuresti, Dolj si Olt

37 de perchezitii in Bucuresti, Dolj si Olt

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Douazeci de persoane suspectate de falsificare de carduri sunt audiate de procurorii DIICOT Craiova in urma a 37 de perchezitii efectuate joi in Bucuresti, Dolj si Olt. Despre acestia se banuieste ca fac parte dintr-o retea care actiona in Italia, Germania si Suedia.


Membrii grupului confectionau aparatura tip skimming, o distribuiau catre alti beneficiari si utilizau in mod fraudulos pentru obtinerea fara drept de date informatice, a cardurilor bancare, atat in tara cat si in strainatate in vederea retragerilor frauduloase de numerar. Gruparea care a actionat in perioada aprilie 2009-mai 2010, era formata dintr-un nucleu de 17 membri si actionau in special in tari precum Italia, Germania, Suedia si Romania. Componentele  electronice ale  aparaturii de skimming erau confectionate in special in Bucuresti iar componentele mecanice  erau realizate in Craiova, unde se realiza si asamblarea partilor  electronice si mecanice, dispozitivele obtinute fiind ulterior vandute catre alte persoane sau folosite de membrii gruparii, in special pe teritoriul  Italiei. Cercetarile continua fata de membrii grupului infractional organizat, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, punerea la dispozitie fara drept a unor date informatice, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, respectiv falsificarea unor instrumente de plata electronice si punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult