Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 60 de porci şi şapte viţei făcuţi friptură de un trăsnet

60 de porci şi şapte viţei făcuţi friptură de un trăsnet

scris de A.P.
5 afisari

Un grajd în care erau 60 de porci şi şapte viţei a ars, marţi seară, în urma unui incediu provocat, cel mai probabil, de un trăsnet, iar proprietarul fermei din localitatea hunedoreană Bărăşti, un cetăţean german, a anunţat că investiţia, care se ridica la 120.000 de euro, nu era asigurată.

Incendiu grajd animale

Patru echipaje de pompieri de la gărzile de intervenţie Râu de Mori, Baru şi detaşamentul Petroşani, precum şi membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Haţeg au ajuns în câteva minute la ferma incendiată. La ajungerea forţelor de intervenţie, acoperişul fermei, cu o lungime de aproximativ 100 de metri, ardea violent. Din totalul de 60 de porci doar trei au mai fost găsiţi în viaţă şi evacuaţi de pompieri. Restul animalelor, printre care şi cei şapte viţei, au murit intoxicate cu fum sau strivite sub acoperişul dărâmat”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Aemona Doda.

Pompierii au reuşit lichidarea incendiului în aproximativ patru ore.

„Cauza incendiului este în curs de stabilire. Cel mai probabil, acoperişul fermei a luat foc după ce a fost lovit de trăsnet„, a anunţat Doda.

Ferma deschisă pe teritoriul fostului CAP Bărăşti aparţine unui cetăţean german în vârstă de 53 de ani.

Am cumpărat ferma în urmă cu şase luni cu 120.000 de euro de la un cetăţean englez. Urma să asigur ferma, însă nu am mai apucat. Au rămas utilajele doar şi nu ştiu dacă voi mai reuşi să refac afacerea”, a declarat proprietarul fermei, G.H.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult