Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE-A doua retinere in cazul „Maternitatea Giulesti”-Instanta a respins cererea de arestare

UPDATE-A doua retinere in cazul „Maternitatea Giulesti”-Instanta a respins cererea de arestare

scris de Ziua Veche
2 afisari

. UPDATE sambata ora 01.55Judecatoria Sectorului 6 a respins, vineri seara, ca neintemeiata, propunerea procurorilor de arestare preventiva a sefului serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, acesta urmand sa fie pus in libertate dupa ce ii expira ordonanta de retinere.Instanta Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti a decis ca propunerea procurorilor Parchetului instantei supreme de arestare preventiva a lui Vasile Dima este neintemeiata si a dispus eliberarea acestuia dupa ce ii expira ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

  Vasile Dima a fost dus in arestul Directiei Cercetari Penale, unde va ramane pana sambata, in jurul orei 14.00, cand ii expira ordonanta de retinere emisa de procurori.Procurorii Parchetului instantei supreme au contestat decizia de eliberare a lui Vasile Dima, care se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

 Seful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. dr. Panait Sarbu” – Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, a fost retinut pentru 24 de ore de procurori, informeaza Parchetul General. Este a doua retinere dupa cea a asistentei care supraveghea bebelusii de la Terapie Intensiva. Procurorii au dispus vineri inceperea urmaririi penale fata de Vasile Dima sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave. „Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpatul, in calitate de sef al Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sarbu’ – Maternitatea Giulesti, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului. Astfel, nu a luat masuri pentru a asigura buna functionare a instalatiilor, aparatelor, potrivit graficelor de intretinere si revizie tehnica si, de asemenea, nu a luat masuri pentru prevenirea incendiilor, desi era seful formatiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispozitia conducerii unitatii sanitare”, arata, intr-un comunicat, Parchetul General.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult