Acasa Actualitate-InternaInvestigatii A fost Robert Turcescu ofițer acoperit? Vezi ce riscǎ jurnalistul!

A fost Robert Turcescu ofițer acoperit? Vezi ce riscǎ jurnalistul!

scris de Z.V.
4 afisari

Robert Turcescu a postat un text pe blogul personal ȋn care afirmǎ cǎ ar fi fost ofițer acoperit, mǎrturisind ulterior ȋntr-un interviu televizat cǎ se simte eliberat de o povarǎ.

A fost Robert Turcescu ofițer acoperit? Vezi ce riscǎ jurnalistul! (foto:psnews.ro)

A fost Robert Turcescu ofițer acoperit? Vezi ce riscǎ jurnalistul! (foto:psnews.ro)

Ȋntr-un o declarație la postul de televiziune B1 TV, jurnalistul a afirmat cǎ s-a simțit obligat sǎ mǎrturiseascǎ adevǎrul ȋn urma speculațiilor privind „ofițerul acoperit candidat la președinție”. „Nu mai puteam să vin discutând de ofițerul acoperit care candidează la președinție, eu să mă știu așa cum mă știam. Eram un fariseu, eram în fața voastră un nimeni, un ins care își mințea telespectatorii care credeau în el, vă mințeam pe voi. De aia am decis să mă eliberez. Eu le-am pus acolo, eu le-am urcat pe blogul meu, eu am scris textul acela. Nu e nimic altceva în spate. Sunt dispus oricând voi fi chemat de organele de anchetă și de cele judecătorești să arăt aceste documente și să spun adevărul sau ce știu eu despre aceste lucruri și adevărul în legătură cu ele. Nu am trăit o bucurie mai mare, o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare. Nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât azi după ce m-am eliberat de povara asta”, a afirmat Robert Turcescu la postul TV.

Anterior, ȋn cursul zilei de duminicǎ, 21 septembrie, pe blogul personal – turcescu.ro – a apărut o postare în care jurnalistul mărturisea. „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac aceasta mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor.” declara jurnalistul Robert Turcescu ȋn postare.

La aceastǎ postare au fost ataşate ataşate fotografii cu presupusele ştate de plată şi livretul militar. Conform digi24.ro, ȋn aceste documente se preciza că Robert Turcescu ar fi fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515 B. Acesta este indicativul Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major General, Bucureşti.

Ȋn cazul ȋn care informațiile oferite de jurnalist se dovedesc a fi reale, noul Cod Penal prevede la capitolul care face referire la infracțiunile de serviciu, pedepsirea cu ȋnchisoarea de la 2 la 7 ani. Astfel, conform noului Cod Penal: „1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.(2) Deţinerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conţine informaţii secrete de stat, dacă poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult