Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Abuz ȋn serviciu și evaziune fiscalǎ la Federația Romȃnǎ de Ciclism

Abuz ȋn serviciu și evaziune fiscalǎ la Federația Romȃnǎ de Ciclism

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Poliţiştii au realizat percheziţii la sediul Federaţiei Române de Ciclism, într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală, în care sunt suspectaţi preşedintele şi secretarul FRC, precum şi administratorii unor firme.

Abuz ȋn serviciu și evaziune fiscalǎ la Federația Romȃnǎ de Ciclism (foto:ciclism.ro)

Surse din Poliție, au declarat pentru mediafax, cǎ poliţiştii Direcţiei pentru Investigarea Fraudelor suspectează că preşedintele şi secretarul Federaţiei Române de Ciclism (FRC) ar fi comis infracţiuni de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals. Conducerea Federaţiei Române de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor români care ar fi trebuit să ajungă la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achiziţiona consumabile la preţuri supraevaluate, au arătat sursele citate.

Concret, deşi niciun sportiv român nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca să achiziţioneze la suprapreţ rechizite, hârtie igienică şi detergenţi. Aceste bunuri ar fi fost vândute de către 28 de societăţi comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

2 comentarii

CRISTI 02-07-2014 - 21:36

Tupeu sau altceva? “Prin intermediul Directiei de Achizitii de la CFR Călători, s-a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la multe milioane de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă,fostul manager CFR Călători, Valentin Dorobanţu et comp. a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat si prin castigarea acestui contract?” DNA, DIICOT, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, Curtea de Conturi,ANRMAP, etc. sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii „in totalitate legale” din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai…

ancuta 02-07-2014 - 21:40

Cristi,
Mongoloidu’ sare la beciuclete, ca n-are doctorat pentru tren!
🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult