Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Accident cu un autocar romanesc in Ungaria. Peste 20 de răniţi

UPDATE – Accident cu un autocar romanesc in Ungaria. Peste 20 de răniţi

scris de C.F.V.
13 afisari

UPDATE – Cei trei români răniți în urma accidentului rutier în care a fost implicat un autocar românesc vineri seară în Ungaria, doi adulți și un minor, nu prezintă leziuni grave, care să le pună viața în pericol, informează Ministerul Afacerilor Interne după evaluarea efectuată la fața locului în cele două spitale din Pecs și Mohacs, unde au fost transportați răniții.

————————

Un autocar în care se aflau mai mulți români a fost implicat, vineri seara, într-un accident rutier în Ungaria, pe autostrada M6, în județul Baranya, în urma evenimentului rutier 22 de persoane fiind rănite, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Accident autocar Ungaria

Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent. Echipa este condusa de medicul șef SMURD pe Regiunea Vest, precizează MAI într-un comunicat de presă.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20,15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc. Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetățean român”, precizează MAI.

Potrivit sursei citate, în funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. „Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului”, adaugă MAI.
De asemenea, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români. „După obținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați. Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației”, se mai arată în comunicatul MAI.

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional de ambulanţă, a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

Raed Arafat a declarat, la B1 TV, că doar trei pasageri sunt români, iar restul sunt cetăţeni maghiari care călătoreau cu autocarul înmatriculat în România. Dacă datele se confirmă, înseamnă că doar doi adulţi şi un copil sunt români, a mai spus Raed Arafat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult