Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accident grav în Bihor pe DN1. Două TIR-uri s-au făcut praf

Accident grav în Bihor pe DN1. Două TIR-uri s-au făcut praf

scris de C.F.V.
0 afisari

O persoană a murit şi două au fost rănite, duminică, în urma unui accident produs pe DN 1, în judeţul Bihor, după ce două autotrenuri s-au ciocnit, apoi s-au răsturnat pe şosea.

Bihor: O persoană a murit şi două au fost rănite după ce două autotrenuri s-au ciocnit pe DN 1

Bihor: O persoană a murit şi două au fost rănite după ce două autotrenuri s-au ciocnit pe DN 1 (foto ebihoreanul.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, subcomisar Alina Dinu, accidentul a avut loc în localitatea bihoreană Tinăud, o persoană pierzându-şi viaţa, iar două fiind rănite.

„Şoferul unuia dintre autotrenuri, înmatriculat în judeţul Botoşani, şi-a pierdut viaţa, iar celălalt şofer a fost rănit”, a spus Dinu, adăugând că într-unul dintre autovehicule, condus de bărbatul rănit, se afla un pasager care a suferit mai multe leziuni. În urma impactului, unul dintre autotrenuri a lovit un autoturism parcat pe marginea drumului, zdrobindu-l complet, apoi s-a oprit în gardul unei case.

TIR-ul de Botoşani era încărcat cu granule de plastic, care s-au împrăştiat rapid pe şosea. Autotrenul de Bihor transporta haine.

Iniţial, se credea că unul dintre TIR-uri transporta azotat de amoniu şi astfel ar fi existat pericol de explozie. „Dat fiind că apelantul la numărul de urgenţă 112 făcea referire la faptul că unul dintre TIR-uri era încărcat cu azotat de amoniu, s-a procedat la izolarea zonei pe 800 de metri, la evacuarea persoanelor din zona de pericol şi la blocarea circulaţiei pe ambele sensuri. În urma investigaţiilor efectuate de echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN) s-a constatat că nu există pericol de explozie, întrucât unul dintre TIR-uri era încărcat cu granule din plastic, nu cu substanţa indicată de apelant”, a precizat, pentru ebihoreanul.ro, Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult