Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accident grav in Bucuresti, zeci de victime, 4 tramvaie s-au ciocnit

Accident grav in Bucuresti, zeci de victime, 4 tramvaie s-au ciocnit

scris de Ștefan Constantinescu
3 afisari

UPDATE, ora 15,50 – 86 de persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident în care au fost implicate trei tramvaie, produs în Pasajul Lujerului din Capitală. Cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând internate, după cum au declarat reprezentanţii unităţilor sanitare.

Astfel, la „Floreasca”, s-au prezentat 30 de persoane, venite la spital cu ambulanţa sau singure. Dintre acestea, patru au rămas internate.

„Dintre cei rămaşi în spital, doi au fost internaţi în clinica de ortopedie, cu fracturi la gambă, unul în clinica de chirurgie plastică, cu o plagă la scalp, iar a patra victimă este în clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II”, a precizat dr. Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti şi purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au ajuns 41 de persoane, dintre care două, un bărbat şi o femeie, au fost internate la ortopedie. La UPU a Spitalului Universitar Elias s-au prezentat, în urma accidentului de la Lujerului, 14 persoane, dintre care una a rămas internată în clinica de ortopedie. O altă victimă, o fetiţă de opt ani, fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, dar nu a necesitat internare.

UPDATE, ora 09,10- Circa 30-40 de persoane au fost rănite în accidentul de joi dimineaţă, din Pasajul Lujerului, unde patru tramvaie s-au ciocnit, în jurul orei 7.25, a declarat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Accident grav cu patru tramvaie in Pasajul Lujerului

„În jurul orei 7.25, în Pasajul Lujerului, pe sensul înspre Piaţa Presei, s-a produs o coliziune între patru tramvaie ale linie 41, din cauza unui tramvai care s-a defectat şi a rămas blocat pe linie. Distanţa dintre tramvaie nu era destul de mare şi din această cauză s-a produs ciocnirea, în urma căreia două tramvaie au deraiat de pe linie. Din informaţiile deţinute în momentul de faţă, circa 30-40 de persoane sunt rănite‘, a afirmat,  pentru Agerpres, Brânduşa Raeceanu.  Aceasta a precizat că RATB a introdus o linie specială de autobuze pentru preluarea călătorilor din zonă. Echipe ale Regiei se află la faţa locului pentru repunerea tramvaielor pe linie.

Potrivit autorităţilor, 15 persoane rănite grav au fost transportate deja la Spitalul Universitar şi Elias.

Patru tramvaie ale liniei 41 s-au ciocnit joi dimineaţă în Pasajul Lujerului din Capitală, în jurul orei 7.30, două dintre acestea deraiind.

Accident pasaj Lujerului

‘Un tramvai a rămas blocat pe linie. Celelalte trei tramvaie s-au ciocnit unul de altul. Vatmanii au încercat să frâneze, dar distanţa dintre ele fiind mică s-au ciocnit. În urma ciocnirii două tramvaie au deraiat. (…). Ni s-a comunicat că cei de la SMURD sunt la faţa locului şi preiau persoanele accidentate. Am, la acest moment, o cifră de 28 de persoane rănite, doi vatmani şi restul pasageri, dar nu aş vrea să mă pronunţ. Nu ni s-au precizat cu exactitate rănile suferite de aceştia’, a declarat, la un post privat de televiziune, Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Aceasta a precizat că la această oră, pe linia 41 sunt în circulaţie 41 de tramvaie, care se succed la un interval de trei minute.

În fiecare tramvai sunt maximum 300 de pasageri, deci în cele patru tramvaie putem aproxima undeva la 1.000 de călători‘, a subliniat Brânduşa Raeceanu.

12 comentarii

cocosel 10-05-2012 - 10:29

Nu va mai puteti ascunde si ne ignora prea mult. Faceti-va datoria si nu ne mai puneti viata in pericol!

bobo 10-05-2012 - 12:54

Era si normal sa se intample asa ceva… : „Primaria generala nu va mai subventiona RATB si RADET, a anuntat luni primarul Sorin Oprescu la prezentarea bugetului:”RATB si RADET sunt gauri negre pentru buget, iar subventionarea lor a dus la sufocarea modernizarii orasului…nu le mai putem da sute de milioane de euro anual” Si iata ce s-a intamplat in urma acestei decizii a lui Oprescu banditul! Tragedii, mor oameni! Oprescu trebuie oprit la timp, altfel ne rade pe toti…Capuse, caini, tranvaie neverificate, autobuze fara anvelope adegvate…O sa muriti cat mai multi….deoarece asa vrea felcerul Oprescu!

mitica 10-05-2012 - 13:06

Din moment ce o mare parte dintre cele 500 de vehicule cu tracţiune electrică din inventarul Regiei Autonome de Transport Bucureşti ar putea fi considerate piese de muzeu… va imaginati ca o data si o data tot se intampla aceasta nenorocire !! 165 de tramvaie au grad de uzură peste 100 la sută. Pentru ca, Oprescu nu a mai vrut sa auda de siguranta cetatenilor care calatoresc in tranvaie. Oprescu, este criminalul Capitalei. Dupa nenorocorea de la Sighet, unde o firma mascata de a lui a distrus vieti, iata ca, acum iar s-a intamplat o mare nenorocire! Opriti-l oameni buni pe acest criminal care umbla numia dupa voturi!!!!!

digital 10-05-2012 - 13:32

mitică-pu-lică,ai impresia că oprescu,conduce tramvaiele?!
sau le repară?!
tu cu ce mergi la serviciu sau la piață?!
dacă mergi cu loganu sau cu audi,.ți-l repari și-și faci revizia,singur?!
ți-l conduci singur sau ai șofer angajat?!
cretinii ăia nu au respectat regulile de circulație,mă boule…nu cumva ai vrea să vină oprescu să ți-o reguleze pe nevastă-ta,că tu nu ești în stare?!nu că i s-ar scula lu ăla!

romeo 10-05-2012 - 13:27

Primaria generala nu va mai subventiona RATB si RADET, a anuntat luni primarul Sorin Oprescu la prezentarea bugetului:”RATB si RADET sunt gauri negre pentru buget, iar subventionarea lor a dus la sufocarea modernizarii orasului…nu le mai putem da sute de milioane de euro anual” Si iata ce s-a intamplat in urma acestei decizii a lui Oprescu banditul! Tragedii, mor oameni! Oprescu trebuie oprit la timp, altfel ne rade pe toti…Capuse, caini, tranvaie neverificate, autobuze fara anvelope adegvate…O sa muriti cat mai multi….deoarece asa vrea felcerul Oprescu!

danmc 10-05-2012 - 13:27

Accidentul se datoreaza subfinantarii ratb de catre Oprescu, care a preferat sa dea bani pe ceasuri de aur etc in loc sa dea bani la RATB.

iruletheworld 10-05-2012 - 13:28

RATB-ul a rămas fără bani pe sfârşit de an pentru că Oprescu a cheltuit toţi banii şi nu şi-a făcut încasările.
Deşi Consiliul General a alocat în decembrie bani către RATB, Oprescu nu a făcut plăţile şi iarna aceasta au fost autobuze care au circulat cu anvelope de vară, iar tranvaele fara minime verificari tehnice. Oprescu este cel mai mare criminal, cel mai mare hot, cel mai mare imbogatit de cand este la PG. A furat tot prin firmele lui.

avira 10-05-2012 - 13:28

La RATB nu sunt bani nici de întreţinere sau reparaţii, iar primarul Sorin Oprescu refuză să aloce sumele necesare!! Oprescu a cheltuit toti banii pe proiecte gen panselute-o jardiniera costand 500 de euro!!!!!!!!!!!! Da, da 500 de euro, trei floricele intr-o jardiniera. Asta este Oprescu, un nenorocit si un mincinos care a sistat toate proiectele ca sa se lanseze acum in campanie cu ele. Un comunist odios care trebuie eliminat urgent.

digital 10-05-2012 - 13:35

ce am spus mai devreme e valabil și pentriu retardații,comuniști:danmc,iruletheworld,avira!
hahaha!

geek-a-contra 10-05-2012 - 13:44

13.06 to 13.28: cinci postari de la cinci ilustri necunoscuti pe care nu i-am mai vazut p’acilea, toate postari cu un continut similar. mai rasfirati baiatE! mai rasfirat……

digital 10-05-2012 - 13:44

și un bou de…romeo and juliette….julieta e personaj fictiv,dar poate apare…
am fost preventiv!

fane 10-05-2012 - 15:06

Majoritatea vehiculelor Regiei Autonome de Transport Bucureşti peste cativa ani vor fi considerate piese de muzeu. 165 de tramvaie sunt foarte vechi de pe vremea stramosilor..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult