Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Accident grav. Un autocar s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui. Zeci de răniţi şi morţi

UPDATE – Accident grav. Un autocar s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui. Zeci de răniţi şi morţi

scris de C.F.V.
15 afisari

UPDATE – Un autocar în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că din cele 53 de persoane care se aflau în autocar două femei au decedat, 48 au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, iar trei au refuzat transferul spre unităţile medicale.

Dintre victimele accidentului doi adulţi sunt în stare gravă, unul suferind o amputaţie, iar celălalt având un traumatism cranio- cerebral grav. Cele două persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitală, unde au mai fost aduşi alţi şapte adulţi şi doi copii de 10 şi 11 ani.

Secretarul de Stat Raed Arafat a mai precizat că 21 dintre persoanele transportate la spital au vârste sub 18 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ramona Dabija, autocarul va fi transportat la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Un autocar în care se aflau aproximativ 40 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui, în zonă fiind trimise circa 15 maşini de intervenţie. Din primele informaţii, în urma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

autocar accident autostradaSecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru Mediafax că accidentul s-a petrecut în judeţul Călăraşi, pe sensul de mers spre Bucureşti, şi că spre zona respectivă au plecat aproximativ 15 maşini de intervenţie ale Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD, inclusiv maşina de intervenţie pentru victime multiple şi unitatea mobilă de urgenţă, în judeţ fiind declanşat planul roşu.

Din primele date, în urma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

Potrivit unui bilant inca provizoriu, doua persoane au murit si 41 au fost ranite. Persoanele ranite au fost transferate la spitale din Bucuresti. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminica dimineata, ca este vorba despre spitalele Bagdasar-Arseni, Pantelimon, Grigore Alexandrescu, Floreasca si Universitar.

Printre cei care au avut nevoie de ingrijiri medicale se numara si 17 copii. In accident au murit doua persoane, una dintre acestea fiind o fata de 17 ani. In prezent, toate victimele accidentului se afla sub investigatii medicale, doua persoane fiind in stare critica.

Dr. Raed Arafat a explicat ca la locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje, de la Bucuresti plecand spre Calarasi 10 ambulante care au acordat primul ajutor. Traficul a fost intrerupt pe A2 Bucuresti – Constanta, pe sensul de mers catre Bucuresti.

Circulatia autovehiculelor a fost deviata de la kilometrul 64 al autostrazii (nodul rutier Lehliu) pe DN3.

Autocarul s-a rasturnat in cursul noptii de sambata spre duminica pe Autostrada Soarelui, in judetul Calarasi, pe sensul de mers spre Bucuresti.  In zona au fost trimise circa 15 masini de interventie, ale Serviciului de Ambulanta si ale SMURD, inclusiv masina de interventie pentru victime multiple si unitatea mobila de urgenta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult