Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accident în Alba: 12 copii răniţi după ciocnirea a două autocare (video)

Accident în Alba: 12 copii răniţi după ciocnirea a două autocare (video)

scris de C.F.V.
12 afisari

Doisprezece copii din Ungaria şi un adult au fost răniţi, miercuri seară, într-un accident în lanţ petrecut la intrarea în municipiul Alba Iulia, după ce două autocare în care se aflau aceştia s-au ciocnit, lovind şi două autoturisme.

Accident în Alba: 12 copii răniţi după ciocnirea a două autocare (foto ziarulunirea.ro)

Potrivit martorilor, accidentul s-a produs din cauza șoferului care se afla la volanul unui autocar înmatriculat în Ungaria. Acesta nu a frânat la tip și a intrat în autocarul din fața sa, înmatriculat în Hunedoara. Cel de-al doilea autocar a intrat într-un autoturism marca Voslkwagen Passat cu numere de Cluj iar acesta într-un Matiz înmatriculat în județul Alba.

Șoferii celor patru mașini au fost testați cu aparatul etilotest unde a reieșit că niciunul nu a consumat alcool. Ambele autocare transportau mai mulți copii, cu vârste între 11 și 13 ani, care mergeau în excursie la Aiud.

Nouă copii şi doi adulţi din cele două autocare implicate în accidentul produs, miercuri seară, la intrarea în municipiul Alba Iulia, au rămas pentru investigaţii la Spitalul Judeţean Alba, iar restul grupului a fost preluat de alte două autocare şi transportat la Aiud, unde trebuia să ajungă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că din cele 13 persoane rănite în urma accidentului în care au fost implicate două autocare, doar 11, adică nouă copii şi doi adulţi, au necesitat îngrijiri medicale şi la ora transmiterii acestei ştiri se află la Spitalul Judeţean Alba pentru investigaţii.

Ea a afirmat că niciuna dintre victime nu este în stare gravă şi urmează ca medicii să decidă, în cursul serii de miercuri, dacă este necesar să fie internate. Marescu a spus că restul copiilor şi însoţitorii lor au fost preluaţi de alte două autocare şi au fost transportaţi la Aiud, unde trebuiau să ajungă şi unde vor fi cazaţi pe timpul nopţii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat că în cele două autocare implicate în accidentul de la Alba Iulia se aflau aproximativ 70 de copii şi însoţitori din Ungaria, care se deplasau într-o excursie la Aiud.

Potrivit sursei citate, vinovat de producerea accidentului este şoferul unuia dintre autocare care nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de alt autocar care circula în faţa sa. Accidentul s-a produs, miercuri seară, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, după ce autocarul din faţă a frânat, iar cel din spate l-a lovit, proiectându-l în două autoturisme care circulau în faţa celor două autocare.

Luminiţa Prodan spunea că un autocar este înmatriculat în România, iar cel de-al doilea implicat în accident este înmatriculat în Ungaria şi ambele transportau copii ungari, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, care mergeau într-o excursie în zona Aiudului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, declara că la locul accidentului au fost mobilizate mai multe ambulanţe SMURD, care au intervenit pentru a prelua răniţii, în total fiind vorba de 13 persoane.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba pentru a primi îngrijiri medicale şi pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale de specialitate. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că şoferul unui autocar nu a păstrat distanţa în mers faţă de un alt autocar, care circula în faţa sa.

La un moment dat, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, autocarul din faţă a frânat, iar cel din spate l-a lovit, proiectându-l în două autoturisme care circulau în faţa celor două autocare.

Ea a adăugat că, în urma impactului, mai mulţi copii aflaţi în cele două autocare au suferit traumatisme la faţă şi la membre, însă niciuna dintre victime nu este în stare gravă. Luminiţa Prodan a spus că un autocar este înmatriculat în România, iar cel de-al doilea implicat în accident este înmatriculat în Ungaria şi ambele transportau copii ungari, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, care mergeau într-o excursie în zona Aiudului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat corespondentului Mediafax că la locul accidentului au fost mobilizate mai multe ambulanţe SMURD, care au intervenit pentru a prelua răniţii, în total fiind vorba de 13 victime, respectiv un adult şi 12 copii.

Alina Marescu a spus că răniţii nu sunt în stare gravă şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba pentru a primi îngrijiri medicale şi pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale de specialitate. Circulaţia pe DN 1 a fost oprită temporar, până când poliţiştii au facut cercetarea la locul accidentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult