Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accident lângă Salonic, în Grecia, produs de un şofer român: 4 morţi, 24 de răniţi (video)

Accident lângă Salonic, în Grecia, produs de un şofer român: 4 morţi, 24 de răniţi (video)

scris de C.F.V.
19 afisari

Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 24 au fost rănite, duminică, într-un accident produs în Grecia, în care au fost implicate 40 de mașin. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că accidentul a fost produs de un cetățean român. De asemenea, ministerul anunță că românul a fost prins de autoritățile elene.

 

Accident lângă Salonic, în Grecia produs de un şofer român: 4 morţi, 24 de răniţi (video)

Accident lângă Salonic, în Grecia produs de un şofer român: 4 morţi, 24 de răniţi

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 10:30 (10:30, ora României), pe autostrada Egnatia, în apropiere de orașul Salonic din nordul țării. Potrivit presei elene, accidentul ar fi fost provocat de un românMartorii au relatat că un tir care circula cu viteză a intrat într-o coloană de mașini staționate temporar din cauza unor lucrări la autostradă. Șoferul TIR-ului a fugit de la locul accidentului.

Un martor a putut da detalii despre producerea accidentului.  „Am văzut în oglinda retrovizoare cum venea tirul şi cum celelalte maşini erau aruncate în toate părţile. Am fost foarte foarte norocoşi.(…) Camionul a luat foc, toată lumea ţipa, plângea…a fost haotic!”, a spus martorul.

Acest şofer poate considera că s-a născut a doua oară. Alţii nu au mai apucat să iasă din maşini şi au murit striviţi. Mai multe autoturisme au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic au sărit în ajutorul celor rămaşi captivi în autoturisme.

„Conform primelor informaţii obţinute inclusiv pe cale poliţienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav şi sunt peste 20 de cetăţeni răniţi uşor”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Nu există în prezent informații potrivit cărora printre victime s-ar afla cetățeni români. „Cercetările sunt în plină desfăşurare, urmând să fie stabilite ulterior identităţile certe ale tuturor victimelor”, se mai arată în comunicat. Mai multe maşini au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic i-au salvat pe cei rămaşi captivi în autoturisme. Şoferul tirului a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de poliţişti la scurt timp după aceea.

Accidentul a avut loc pe șoseaua dintre Veria și Salonic. Potrivit presei locale, în accident și-au pierdut viața două femei cu vârste între 50 și 65 de ani și un bărbat de 50 de ani. Un al patrulea cadavru a fost găsit carbonizat, potrivit presei locale.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 5 octombrie a.c., un mesaj familiilor cetăţenilor care şi-au pierdut viaţa, precum şi persoanelor rănite în accidentul rutier petrecut duminică, 5 octombrie a.c., în apropierea orașului Salonic (Republica Elenă).

Vă prezentăm textul mesajului:

„Îmi exprim profunda îndurerare faţă de tragicul accident petrecut duminică, 5 octombrie a.c., în apropierea orașului Salonic. Doresc să transmit sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa şi să le doresc deplină însănătoşire persoanelor care au fost rănite.”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult