Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accidentul de la Sibiu. Şoferul a adormit la volan

Accidentul de la Sibiu. Şoferul a adormit la volan

scris de Șt. C
4 afisari

Şoferul autocarului Saiz, implicat joi dimineaţă în accidentul soldat cu un mort şi 20 de răniţi, a adormit la volan şi pentru a-şi ascunde oboseala şi orele de condus nu a folosit diagrama în aparatul tahograf, au anunţat Poliţia şi reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române – sucursala Sibiu.

Politistii pun radare pe drumul spre litoral de 1 Mai‘În urma investigaţiilor efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că accidentul s-a produs pe fondul oboselii accentuate, urmate de adormirea la volan a conducătorului unui autocar care efectua transport de persoane. (…) La cercetarea la faţa locului au participat şi reprezentanţi ai ARR Sibiu, iar cu ocazia verificărilor nu au fost identificate diagrame în aparatul tahograf pentru niciunul din conducătorii autocarului‘, se arată într-un comunicat remis Agerpes de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu.

P. N., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în judeţul Olt, în timp ce conducea, joi dimineaţă, un autocar Saiz, pe fondul oboselii accentuate, a adormit şi a intrat în coliziune cu o autobasculantă, staţionată parţial pe prima bandă şi pe acostamentul părţii carosabile, pe direcţia sa de deplasare. Autobasculanta era staţionată ca urmare a unei defecţiuni tehnice survenite, fiind semnalizată cu triunghi reflectorizant.

Autocarul se deplasa pe direcţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea, pe DN 1, accidentul având loc în afara localităţii Şelimbăr.

În urma acestui accident a rezultat decesul unui pasager din autocar (conducătorul auto aflat în repaos, T. A., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Argeş), rănirea corporală gravă a conducătorului autobasculantei şi a 6 pasageri din autocar, precum şi rănirea uşoară a altor 13 pasageri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult