Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accidentul din Apuseni: Familia Aureliei Ion amenințǎ cǎ va da statul în judecată

Accidentul din Apuseni: Familia Aureliei Ion amenințǎ cǎ va da statul în judecată

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Familia studentei decedate în urma accidentului aviatic din Apuseni va da în judecată statul dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovaţii.

Accidentul din Apuseni: Familia Aureliei Ion amenințǎ cǎ va da statul în judecată (foto:maramures.citynews.ro)

„Ne rezervăm dreptul la o intervenţie civilă şi îl vom folosi în cazul în care vom considera că rezultatul anchetei nu este satisfăcător”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, la Gândul Live. La 11 zile de la accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, familia acesteia din urmă aşteaptă răspunsul la câteva întrebări. „Nu vrem demisii, ci condamnări, identificarea instituţiilor vinovate”, spune Mariana Ciucă, sora Aurei, potrivit gandul.info.

Într-un interviu exclusiv acordat Gândul Live, ea a vorbit despre deciziile luate în familie în urma decesului tinerei de 23 de ani. „Părinţii mei au aflat de moartea Aurei de la televizor, până la ora 2 dimineaţa, când le-a venit cineva de la Poliţie la uşă, ei nu au ştiut nimic, au stat în tensiune sperând din tot sufletul să nu fie vorba despre Aura. Ei ştiau că ea participa la acel zbor, dar nu ştiau cine face parte din echipă, dacă sunt medici, asistente sau studente femei în avion „, a mai spus Mariana Ciucă.

Potrivit acesteia, singurul sprijin pe care familia Aurei l-a primit după accident a venit din partea unei asociaţii, a Camarazilor. Întrebată dacă familia ei merge în prezent la psiholog, Mariana Ciucă a răspuns afirmativ. Referitor la opiniile, inclusiv cea a medicului Radu Zamfir, potrivit cărora Adrian Iovan a fost un erou, sora studentei a răspuns că ea şi familia sa îi poartă pilotului „tot respectul” şi nu îl pot învinovăţi.

Sora studentei a fost solicitată să comenteze şi opinia potrivit căreia studenta nu avea ce să caute în avion, în condiţiile în care ea era voluntar, Mariana Ciucă afirmând că Aurelia „s-a urcat cu acordul doctorilor şi al coordonatorilor, şi nu de capul ei, pe furiş”. „Nu ştiu exact care sunt reglementările în această privinţă, dar ea se afla acolo pentru că i-a permis şi, ca student, şi dorea cu ardoare să fie acolo şi să participe şi să înveţe din acea expediţie”, a mai declarat sora studentei.

Aura Ion, studentă în anul V la Medicină Militară, şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în Apuseni la 20 ianuarie, în urma căruia au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată, conform mediafax.

1 comentariu

Tache 01-02-2014 - 19:47

” Daca aveti impresia ca sunteti prea mici pentru a putea schimba ceva, incercati sa dormiti in aceeasi camera cu un tantar, sa vedeti cine impiedica pe cine sa doarma.”

Dalai Lama

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult