Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Accidentul din Pasajul Lujerului – Vatman cercetat pentru vătămare corporală din culpă

Accidentul din Pasajul Lujerului – Vatman cercetat pentru vătămare corporală din culpă

scris de C.F.V.
31 afisari

Vatmanul celui de-al treilea tramvai implicat în accidentul produs joi în Pasaj Lujerului, care este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, crede că ar fi putut evita impactul dacă s-ar fi deplasat cu o viteză mai mică, a declarat Daniel Piştea, şeful Serviciului Accidente Rutiere din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei.

Accident tramvai 41 in Pasajul Lujerului

Vatmanul este cercetat pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, încadrarea exactă a faptei urmând a se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare victimelor pentru vindecare, care se stabileşte de Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici‘”, a precizat Piştea într-o informare pentru presă.

Potrivit lui Daniel Piştea, vatmanul cercetat regretă ce s-a întâmplat. „Din declaraţiile celui de-al treilea vatman reiese că a observat târziu tramvaiul care se afla în faţa sa, că a frânat, însă a fost prea târziu. Vatmanul apreciază că ar fi putut evita accidentul dacă ar fi condus cu o viteză mai mică„, a afirmat el. Şeful Serviciului Accidente Rutiere a menţionat că în zona respectivă limita de viteză este de 30 km/h.

Piştea a mai informat că cele trei tramvaie implicate în accident au fost transportate în depozit, sigilate şi vor fi puse la dispoziţia experţilor pentru a putea răspunde întrebărilor privind viteza de deplasare, dar şi referitor la modul în care s-a produs accidentul. „Noi am sigilat tramvaiele, le vom pune la dispoziţia experţilor tocmai pentru a stabili viteza de deplasare a celui de-al treilea tramvai, celelalte două erau oprite„, a spus Piştea.

El a adăugat că dosarul de cercetare penală este întocmit şi că cercetarea se efectuează sub stricta supraveghere a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului, într-un accident rutier, produs pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă al treilea n-a mai reuşit să oprească la timp şi le-a lovit pe cele două din faţă. În urma impactului, al doilea şi al treilea tramvai au deraiat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult