Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DIICOT a capturat o retea de ascultari ilegale care santaja magistrati

DIICOT a capturat o retea de ascultari ilegale care santaja magistrati

scris de Ziua Veche
54 Afisari

.

UPDATE 11.30: Surse judiciare din cadrul DIICOT au informat ca reteaua infractionala a caror membri au fost retinuti, intercepta ilegal convorbiri telefonice purtate in retelele GSM, precum si SMS-uri si discutii purtate in mediu ambiental. Victimele infractorilor erau judecatori, procurori, politisti si oameni de afaceri, iar cu ajutorul datelor compromitatoare obtinute prin interceptarile ilegale, membrii gruparii procedau la santajarea acestora.


Pentru destructurarea retelei au avut loc peste 60 de perchezitii la sediile si domiciliile infractorilor. 20 de persoane sunt deja audiate la DIICOT Iasi, sub aspectul comiterii unor infractiuni la siguranta nationala si de natura informatica. Gruparea de intercepari ilegale a operat cu predilectie pe zona nordului Moldovei, in judetele Iasi, Botosani, Suceava, Neamt si Bacau, dar si in Capitala.

Actiune de amploare a DIICOT. Procurorii, impreuna cu politistii, au facut, miercuri, descidenri de amploare in tara si in Bucuresti in mai multe dosare conexate care privesc incalcarea sigurantei nationale pentru a depista persoanele care au comercializat si au folosit instrumente software destinate interceptarilor telefonice ilegale. Pana acum au fost retinute 55 de persoane care vor fi audiate. Conform surselor judiciare, este vorba de cetateni romani care au comparat si folosit programe software ce permiteau interceptarea convorbirilor si chiar a SMS-urilor date din terminale telefonice. In Capitala au avut loc pana la aceasta ora 61 de perchezitii. Dosarele conexate au la baza sesizari ale Serviciului Roman de Informatii. Din datele existente pana acum, mai multe persoane au beneficiat de un program de spionaj achizitionat din Thailanda de catre o persoana domiciliata in Orastie, care a fost comercializat catre diverse firme, parte din ele fiind firme de detectivi particulari. Actiunea DIICOT este in plina desfasurare.

0 comentariu

nume autor 20-05-2010 - 12:56

Mareste-ti stadionul , fa niste transferuri , numeste staful tehnic si incearca sa bati celelalte echipe intr-o competitie de fotbal-management online cu peste 40 000 de echipe din toata lumea , Romania cu propria liga , te inscri si joci gratis.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=377343

gogu 20-05-2010 - 14:06

taiati tot sa nu mai ramina piatra pe piatra

Viorica Ianc 21-05-2010 - 04:26

Din Carpeti ! Padurile din Romania !
Dunarea separa Balcanii de Carpati. Desi menta-
litatea balcanica a trecut fluviul. Si uneori
apare si la Viena !

Viorica Ianc 21-05-2010 - 04:27

Scuze ! Padurile din Carpati si nu din Carpeti,
Buna Dimiteata !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS