Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Adresă către CCR. Evidenţa Populaţiei din MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor

Adresă către CCR. Evidenţa Populaţiei din MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor

scris de M.A.
5 afisari

Evidenţa Populaţiei din cadrul MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor, într-o nouă adresă către CCR, vizând legalitatea referendumului din 29 iulie.

Adresă către CCR. Evidenţa Populaţiei din MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor

Adresă către CCR. Evidenţa Populaţiei din MAI nu îşi asumă numărul alegătorilor

Un document al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (Directie a Ministerului Administratiei si Internelor) remis joi Curtii Constitutionale arata ca „MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente, neavand instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autoritatile publice locale”, scrie Hotnews.ro.

Directia pentru Evidenta Persoanelor arata ca exista posibilitatea ca in listele electorale permanente sa fie inscrise persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat „de catre ofiterii de stare civila din cadrul primariilor” sau ale caror date sa nu fi fost operate „de catre personalul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din subordinea consiliilor locale”. De asemenea, Directia pentru Evidenta Populaţiei mai scrie ca e posibil ca in listele electorale sa mai apara persoane decedate al caror deces sa nu fi fost comunicat „de catre familie sau autoritatile straine” sau din cauza „neindeplinirii sau indeplinirii defectuoase de catre primari a obligatiei de actualizare a listelor electorale permanente”.

Precizarile Directiei pentru Evidenta Persoanelor au fost trimise la CCR dupa ce MAI trimisese miercuri listele electorale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult