Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Adrian Năstase s-a împuşcat în gât. Filmul tentativei de sinucidere din Zambaccian

Adrian Năstase s-a împuşcat în gât. Filmul tentativei de sinucidere din Zambaccian

scris de D.S.S.
166 afisari

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă miercuri noaptea, în momentul în care un echipaj de poliţie a venit în imobilul acestuia din strada Zambaccian, pentru a-l conduce pe fostul premier în arest, după ce acesta a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul ‘Trofeul calităţii’.

 

Adrian Nastase s-a impuscat in gat (foto mediafax.ro)

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Năstase a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului. Din primele informaţii, Adrian Năstase a vrut să se sinucidă cu un revolver, calibru 9 mm..

Fostul premier Adrian Năstase a ajuns, miercuri noaptea, cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Capitală.

După părerea medicilor,  acesta a avut noroc, deoarece glonţul i-a intrat prin zona cervicală şi i-a ieşit pe partea cealaltă, fără să îi atingă vreun vas principal.
El a fost luat de la locuinţa sa din strada Zambaccian, pe targă. Adrian Năstase are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat surse medicale.

După ce ambulanţa a plecat, la locuinţa lui Năstase a venit avocatul Ion Cazacu. Acesta a intrat în grabă şi nu a făcut declaraţii.

Ultimele informaţii despre sinuciderera lui Adrian Năstase

Ecaterina Andronescu, prezentă miercuri seară într-o emisiune la Antena 3, a precizat că a primit un sms de la dr. Daniela Bartoş, care se află la spital, şi care i-a comunicat că Adrian Năstase a fost dus la Secţia de terapie intensivă, după tentativa de suicid, şi a fost chemat specialistul pentru a i se face o artiografie.  Ecaterina Andronescu, a povestit după ce a fost la spitalul Floreasca ce s-a întâmplat în casa lui Adrian Năstase şi cum a ajuns fostul premier să se împuşte în gât.

Potrivit relatării Ecaterinei Andronescu, Adrian Năstase a intenţionat să se împuşte în cap, dar unul din poliţiştii veniţi la locuinţa sa s-a repezit asupa sa. „Glonţul s-a înfipt în gât şi i-a ieşit pe partea cealaltă„, a adăugat vicepreşedintele PSD.

Premierul Victor Ponta a venit la Spitalul Floreasca sa se intereseze de starea lui Adrian Nastase dupa tentativa de sinucidere

Premierul Victor Ponta la Spitalul Floreasca. “Am vrut să vad cum se simte un om aflat în necaz. Nu puteam să stau acasă fără să mă intereseze ce se întâmplă cu el. Este dreptul şi obligaţia mea să fiu alături de el. Voi aştepta toată noaptea veşti despre starea lui Adrian Năstase. “

Preşedintele PSD nu a dorit să comenteze decizia justiţiei în dosarul Trofeul Calităţii, dar a precizat că doreşte să fie alături de Adrian Năstase şi că se gândeşte totodată la familia acestuia, la băieţii săi.

„Am văzut cum se simte un om aflat într-un necaz. Nu pot comenta decizii luate de justiţie, dar nu puteam să stau acasă, să nu vad cum se simte. Şi o să stau în noaptea asta să aflu veşti despre ce se întâmplă”, a spus Victor Ponta. El a arătat că a aflat de la echipa de medici că au situaţia sub control şi că îndeplineau toate procedurile medicale.

„Poate să se pună cineva în poziţia dânsului? Mă gândesc dacă dl Băsescu este fericit acum. Nu vorbesc despre Justiţie, dar un om aflat în situaţia mea… e obligaţia mea să văd în ce situaţie se află. (…) Nu am voie să vorbesc despre Justiţie”, a spus premierul.

Întrebat cum arăta Adrian Năstase, Ponta a spus: „Groaznic! Cum poate arăta un om care s-a împuşcat? Evident că mă gândesc la băieţii lui şi la familia lui… Sper că totul va fi bine„, a mai spus preşedintele PSD.

Doi tineri au venit la spitalul Floreasca, având o pancartă pe care scria: „Eşti mulţumit, Băsescu? Câţi oameni ai omorât până acum?

Ion Iliescu: „Autorităţile au luat o decizie pripită. De ce trebuiau să-l ridice în această seară? Năstase nu merita un asemenea tratament„. Marian Vanghelie, Dan Şova şi Codrin Ştefănescu au venit şi ei la spital.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri noapte, că speră ca starea de sănătate a lui Adrian Năstase să se restabilească după ce acesta s-a împuşcat la domiciliul său, afirmând că este o noapte cumplită.
„Sper din tot sufletul ca Adrian Năstase să se restabilească. Sunt alături de familia lui, de apropiaţii lui, le transmit dorinţa mea ca ei să aibă putere să treacă peste aceste momente şi să o facă cu bine”, a declarat, la Antena 3, Crin Antonescu.

El a criticat poziţiile exprimate la unele posturi de televiziune în acest caz. „Este o noapte groaznică. Pot să spun că din nopţile de 13 – 15 iunie 1990 nu am mai trăit o noapte aşa cumplită. Mă tem că se deschide o pagină nouă şi tare urâtă în viaţa publică din România. Sunt uimit de cât de intensă poate să fie ura şi stupiditatea unor oameni care după 8-10 ani după ce Adrian Năstase a încetat să mai fie la putere îl urăsc canibalic„, a mai spus Antonescu.

Unul dintre avocaţii fostului prim-ministru Adrian Năstase, Ion Cazacu, care s-a aflat miercuri noaptea la Spitalul Floreasca, a afirmat că el crede că Adrian Năstase va lupta pentru viaţa lui.
‘L-am văzut. (…) Nu fac niciun fel de presupuneri, probabil că veţi avea un comunicat din partea spitalului. Am schimbat două cuvinte, două gesturi cu dânsul, este ok, este conştient, o să vedem care este comunicatul oficial din partea spitalului. Nu a fost decât o strângere de mână. Eu cred că va lupta pentru viaţa lui. Mai mult de atât chiar nu puteam să aflu, pentru că este un moment dificil şi medicii m-au rugat să îl las. (…) Oricum, veţi avea un comunicat oficial din partea spitalului şi mai mult de atât chiar nu puteam să aflu, pentru că e un moment dificil şi medicii m-au rugat să îl las în această stare (…) Eu am am văzut că este un om care a deschis ochii, care a comunicat cu mine măcar din priviri’, a spus Ion Cazacu la ieşirea din spital.

De asemenea, el a precizat că a vorbit cu Adrian Năstase imediat după aflarea sentinţei, iar acesta i s-a părut ‘un om calm’‘Am vorbit cu Adrian Năstase la o jumătate de oră după aflarea sentinţei de condamnare. Era un om calm, era un om responsabil. M-a întrebat care sunt procedurile care pot urma. I-am explicat că toate aceste proceduri pe care le vom declanşa mâine dimineaţă nu conduc la o amânare a executarea pedepsei, i-am spus că trebuie să se aştepte că organele de ordine vor veni şi îi vor aduce la cunoştinţă acestă condamnare. I-am spus de asemenea că se poate prezenta şi singur. Domnul Năstase era un om absolut responsabil şi absolut calm la ora când am vorbit cu dânsul’, a spus Ion Cazacu.

Medicul Șerban Brădișteanu, de la Spitalul de Urgență Floreasca, împreună cu o echipă de medici, printre care și prof. dr. Mircea Beuran, au hotărât, în noaptea de miercuri spre joi, că nu se impune operarea fostului premier Adrian Năstase, care s-a împușcat în gât.
Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis o anchetă în legătură cu tentativa de suicid a fostului premier Adrian Năstase.

. ‘Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză, având ca obiect incidentul petrecut în seara zilei de 20.06.2012, cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului Năstase Adrian. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian’, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea cercetărilor.

131 comentarii

camelia 21-06-2012 - 17:38

Razboiintre Ghita si Elan, adica RTV si Realitatea. Pe burtiera realitatii scrie : „Vintu dus la inchisoare”, la RTV scrie : „Vintu dus la inchisoare, de politie”. Cita diferenta !!!! De stil! De limbaj! De atitudine! Emma Zaicescu parca a inebunit! Nici nu pune bine o intrebare ca tot ea se intrerupe pentru un alt breaking! La RTV prezentatoarea tipa, pt. a astupa zgomotele care vin de dincolo de decor unde este un adevarat parti, se bea shampanie, se asculta manele, se frig mititei, totul pe cheltuiala lui Ghitza ! Nici nu ne-am dumirit, ca alt breaking. Broscoiul Blaga isi depune candidatura la partidul pdl, care va zdrobi pe competitori in toamna cu un scor de 5% ! 🙂 Panarama de Blaga vorbeste intr-o limba care aduce spre hindu sau malgasa, ca nici dracu nu intelege ce spune. Spune ceva despre dialog, transee in partid, revigorare si alte plachiuri. Baba moare, si broscoiul se scarpina la oaie! Ce tara, ce timpuri traim. Nastase e pe moarte fara sa sufere de ceva, iar astia se bat in campanie.

Huhu Ciu 22-06-2012 - 08:56

Jos PP DD eul tau tiganesc!

ciufulici 22-06-2012 - 08:59

Slugoi al lui Ady Sinucisu !!!
Adica intreaga lume politica va gaseste gaunosi, si nu-ti convine?
HUOOOO !!!!!!

Huhu Ciu 22-06-2012 - 09:06

Slugoi al dictatorului Basescu, cu cit te plateste chiorul?

ciufulici 22-06-2012 - 09:11

Ia mai lasati-ne cu smecherii cu gloante de cauciuc si sinucideri, si mai bine nu-i mai grefati organe de la copiii strazii lui Iliescu.
Pupa-l in bot the dragul tau Ady Sinucisu, na!

Huhu Ciu 22-06-2012 - 13:22

Lasa diversiunea.
Cu cit te plateste dictatorul Basescu?

ciufulici 22-06-2012 - 13:27

Care dictator Basescu, nu vezi ce de le dicteaza de i-au luat si avionul? Isi bat jos de mai marele tarii, (numit de popor!) si de saraca Constitutie cum vor ei ticalosii. Singurul dictator este Ponta.

Huhu Ciu 22-06-2012 - 13:54

Cu cit te plateste dictatorul Basescu, slugoiule?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 13:48

…@ ciupoolici ! Popeye merge cu LOTCA ! Barcazu l-a SCUFUNDAT si vandut la fier vechi impreuna cu FLOTA v! Fara EL nu poate incepe NIMIC in YOROPA si are si leguma mica in preajma!

, 21-06-2012 - 18:21

Dispari in Iad securistule basist”Camelia” ia cu tine si PP DD ul si PDL eul si sefii lor retardati!!!!

Aolica 22-06-2012 - 03:57

hahaha sugi pu licica huhu

Huhu Ciu 21-06-2012 - 18:29

Auzi infectule ”Camelia” ia sefii tai dictatori Basescu si DD si carati-va pentru totdeauna in Congo, ptiu!!!

Aolica 22-06-2012 - 03:38

currect

ciufulici 22-06-2012 - 08:09

Huhule, de ce umbli cu zeci de nickuri banditule nastasesc pesederist iliescian spurcat? L-ati „sinucis” si credeti ca ati salvat imaginea intregului grup de monstri? Tot ca tiganii apelati la mila si compasiune, dar ca sa jupuiti miliarde, nu cu leul?
Ptiu!

Huhu Ciu 22-06-2012 - 08:52

Esti hotul basist, slugoi al dictatorului Basescu, care strga hotii!

ciufulici 22-06-2012 - 08:57

Nu mai umbla cu zeci de nickuri banditule nastasesc pesederist iliescian spurcat, pai ce faci comedii ca Adrian Sinucisu?
Huo!!!!!!!!!!!!!!!

Huhu Ciu 22-06-2012 - 13:27

Tu ai zeci de nickuri slugoiule al dictatorului Basescu, eu am acelasi nick, doar am pus Huhu inaintea lui Ciu.

PS. Io-s liberal nu pesedist.

ciufulici 22-06-2012 - 13:31

HUOOOO HU HU !!!
Nu mai umbla cu zeci de nickuri banditule nastasesc pesederist iliescian spurcat, pai ce faci comedii ca Adrian Sinucisu?

Huhu Ciu 22-06-2012 - 14:10

Repet, io-s penelist, si am un singur nick, nu 100 ca tine!

ValVerde 22-06-2012 - 14:13

Ciuciule, nu mai exagera. Nu sint 100. Sint exact 42. Le-am numarat eu.

ciufulici 22-06-2012 - 14:32

sa nu exageram, ca acusica ma supar!

jan dinu 22-06-2012 - 01:06

– ACUM –
Voi ROMA nii atzi pierdut
Prin farsorul – prefacut
In fatza lumii intregi …
Sunteti shatra de pecenegi !

Shi tot ce-o fi inainte ….
Shtampila o aveti pe frunte
Impregnata cu fier incins …
ACUM rani aveti de lins !!
JD-USA

Huhu Ciu 22-06-2012 - 02:15

MOARTE DICTATORULUI CHIOR, CHEL, BETIV, HUUUOOOOOO!!!!!!

tomi 22-06-2012 - 02:21

Sa crapi tu CIURBOSGITAL,vierme triped.

Huhu Ciu 22-06-2012 - 09:01

Tomi retardatule sa crapi tu si toata natia ta extrem de hoata, ptiu!

Timotei 22-06-2012 - 02:57

care dictor tembelicule nastase na mai fo la condusere de ani buni

Romeo2110 22-06-2012 - 07:57

Mai curand, politistul s-a dus in camera lui Nastase pt a trage el glontul, pe o traiectorie sigura care sa nu produca lezini grave !

Restul e can-can !

ciufulici 22-06-2012 - 08:01

ADEVARATII MORTI SUNT CEI DE LA REVOLUTIE, restul e teatru ieftin, ca piciorul in gips al lui Vantu. Neo-burghezia rapace e in stare de orice. A julit averi uriase, si plateste 1 an? Ce justitie mai e si asta?

Huhu Ciu 22-06-2012 - 08:59

Ai inebunit!

ciufulici 22-06-2012 - 09:03

Aha, adevarul cu ADY SINUCISU nu-ti convine!
Dar batjocura de justitie cu numai 1 an si nu un secol de inchisoare?

ciufulici 22-06-2012 - 08:28

PONTA ESTE MANJIT – a tinut penalul in conducere si s-au pupat in bot de ani si ani
––––––-
PONTA ESTE MAIMUTZICA LOR – greii pesedistilor Nastase, Voicu, Vantu, Mischie, Bian, Petcu, Carabulea, si zeci si zeci.
––––––-
PONTA JOACA TEATRU LOR – repejor l-a vizitat la spital pe „eroul” dupa nici o ora, ce sa caute si inca in foarte mare graba prim-ministrul Romaniei la un penal?
–––––––
PONTA SUBMINEAZA JUSTITIA – deja s-a exprimat din chiar pozitia lui oficiala ca pedeapsa lui Nastase este razbunare politica.
–––––––
Social democratia este terminata in Romania pt ca este incapusata de oameni fara nimic sfant in afara de profit si propria imagine.

Huhu Ciu 22-06-2012 - 09:04

Te plateste bine dictatorul Basescu?

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS