Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ADS minte pentru Gigi Becali

ADS minte pentru Gigi Becali

scris de Ziua Veche
197 Afisari

 

 

.Prima masura anuntata de Ilie Sarbu in decembrie 2008, in calitate de ministru al Agriculturii, a fost desfiintarea Agentiei Domeniilor Statului si trecerea patrimoniului acesteia la primarii. A revenit cu aceeasi propunere in aprilie 2010. In iulie, Sarbu se vede obligat sa interzica angajarea de noi contracte de publicitate de catre agentiile din subordine, dupa ce presa a scris ca ADS, aflata atunci in prag de desfiintare, tocmai semna un contract de advertising in valoare de 400.000 de lei.


Timpul a trecut si Agentia este bine mersi in plina criza, la fel de inutila, dar si indreptata impotriva cetateanului. Iata o dovada.

 

In urma dezvalurilor noastre (http://ziuaveche.ro/investigatii/1803-minunile-de-vitejie-ale-lui-gigi-becali-contra-unor-romani-pe-banii-tutror-romanilor) ca Gigi Becali si-a ascuns, in Declaratia depusa la Parlamentul European, interesele legate de SC Leoser SA, care are terenuri concesionate de la ADS, am adresat atat pe mail cat si in scris (nr.170363/2010) cateva intrebari conducerii agentiei. Prima intrebare suna asa: „De ce ADS refuza sa reduca, conform contractelor de privatizare si concesiune, suprafata concesionata catre Leoser SA cu suprafata retrocedata fostilor proprietari (cca 40 ha), pentru care acestia platesc inca din 2004 impozite la Primaria Popesti Leordeni. Mentionam ca potrivit informatiilor noastre proprietarii au facut numeroase demersuri la ADS pentru rezolvarea situatiei, lucru arhicunoscut de dl. director Aurel Solcan”.

. 

Si a venit raspunsul, din care citez: „nu detinem protocoale de predare-preluare sau hotarari judecatoresti definitive si irevocabile in baza carora suprafata de teren din contractul de concesiune nr.19/2002 poate fi diminuata”.

 

Toate bune si frumoase, numai ca proprietarii ne-au pus la dispozitie un ditamai dosar cu corespondenta dintre ei si ADS din ultimii cinci ani. De exemplu, prin adresa 14063/2008, sub semnatura chiar a lui Aurel Solcan, ADS spune ca pentru „semnarea unei Conventii de intrare in indiviziune si de constituire (de servitute-n.red.)reciproca pentru terenurile aflate in coproprietate drumuri, alei, conducte cu nr.cadastral 5912, in supr. de 165873 mp, aflate in loc. Popesti Leordeni va aducem la cunostinta ca si Leoser este deasemenea coproprietar si va trebui sa fie parte la Conventie”. Deci, ADS recunoaste negru pe alb ca oamenii sunt proprietari cu acte in regula.

 

De-a lungul anilor ADS a primit de la proprietari copii dupa titlurile de proprietate, hotarari judecatoresti, dupa inscrierea terenurilor in cartea funciara etc. Singurele suprafete neintabulate sunt cele in coproprietate care fac obiectul Conventiei de mai sus. Asa ca ceea ce invoca ADS in raspunsul pe cere ni l-a dat este o mare minciuna, care-i serveste lui Gigi Becali ca sa exploateze in continuare terenurile oamenilor fara niciun drept. Cum niciun drept nu are ADS sa incaseze redeventa pe terenurile pe care proprietarii platesc impozite statului.

 

Ca un ultim amanunt. Majoritatea fostilor presedinti ai ADS au dosare penale. Predecesorul actualului sef Nicolae Giugea, liberalul Daniel Dragan a fost trimis in aprilie 2009 in judecata de catre DNA pentru un prejudiciu de 90 de milioane de euro.

 

http://ziuaveche.ro/investigatii/1462-l-am-cautat-pe-europarlamentarul-becali-la-interese-el-si-a-bagat-p-in-noi

 

(articol aparut in nr. 6 al saptamanalului ziueveche.ro)

 

0 comentariu

nume autor 20-05-2010 - 07:42

Mareste-ti stadionul , fa niste transferuri , numeste staful tehnic si incearca sa bati celelalte echipe intr-o competitie de fotbal-management online cu peste 40 000 de echipe din toata lumea , Romania cu propria liga , te inscri si joci gratis.

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=377343

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS