Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Aduceau cocaină în peştele congelat

Aduceau cocaină în peştele congelat

scris de M.A.
1 afisari

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare formată din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, specializată în traficul de cocaină, drogurile fiind aduse din America de Sud în România ascunse în containere cu peşte congelat.

DIICOT a destructurat o grupare de traficanţi

DIICOT a destructurat o grupare de traficanţi

Nucleul reţelei de crimă organizată se află în Columbia, fiind reprezentat de către liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera („Gemenii” sau „Los Mellizos”).

Activitatea infracţională a fost desfăşurată în România de către inculpaţii Nadolu Constantin, zis „Paco” şi Iosef Cătălin, zis „JESI” şi „CARLITOS”, sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, aceştia asigurând preluarea în România a drogurilor de mare risc din America de Sud.

Victor Manuel Porto Sanchez zis „EL VIEJO”, de naţionalitate columbiană, este cercetat pentru savârşirea unor infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc şi omor.

Inculpaţii au participat la organizarea transportării pe cale maritimă, pe ruta ECUADOR (GUAYAQUIL) – SPANIA (ALGECIRAS) – ITALIA (GIOIA TAURO) – ROMÂNIA (PORTUL CONSTANŢA – AGIGEA – SUD) a unor mari cantităţi de cocaină disimulate în containere încărcate cu peşte congelat.

Preluarea drogurilor era realizată sub forma importului legal de mărfuri, inculpaţii folosind în acest scop o societate comercială având sediul în com. Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, pentru importarea unor containere test, în scopul verificării reacţiei autorităţilor.

Dupa efectuarea testului, inculpaţii au realizat un transport efectiv de cocaină, pe ruta maritimă ECUADOR – ROMÂNIA, destinaţia finală a drogurilor fiind către beneficiari din Europa de Vest.

La data de 5.12.2007, autorităţile ecuadoriene au capturat acest transport de 364 kg. cocaină, în valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind disimulate în cutii cu peşte congelat.

Intentia inculpaţilor a fost aceea de a trafica, pe ruta America De Sud – România – Vestul Europei, cantitatea totală de 1.5 tone de cocaină, în valoare de 90 de milioane euro.

În cauză au fost efectuate un număr de 7 perchezitii domiciliare în mun. Bucureşti şi în jud. Ilfov. Acţiunea procurorilor D.I.I.C.O.T. de monitorizare a membrilor grupării a fost realizată în mod coordonat şi în cooperare cu ofiţerii D.E.A. şi cu autorităţile competente din Ecuador, Italia şi Spania. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.G.P.R.-D.C.C.O. – Serviciul Antidrog. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către ofiţeri din cadrul SRI şi SIE. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor NADOLU CONSTANTIN şi IOSEF CĂTĂLIN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult