Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Află ce note avea şcolarul Ceauşescu la Religie

Află ce note avea şcolarul Ceauşescu la Religie

scris de P.C.R.
9 afisari

”Un şcolar genial”: așa a fost prezentat micul Ceauşescu de învăţătorii săi ziaristului francez Michel Hamelet. Un copil imbecil, declarat repetent, semi-analfabet, agramat şi incult , acesta este portretul după istoriografia şi presa post-comunistă.

ceausescu_nicolae_religie_note

foto: Adevarul

Biografia fostului dictator a fost scrisă cu astfel de derapaje. După cataloagele şcolare şi foile matricole, păstrate în Arhivele judeţene din Slatina, elevul Ceauşescu A. Niculae, fiul plugarului Ceauşescu Andruţă din satul Tătărăi-Scorniceşti s-a aflat printre fruntaşii clasei sale la învăţătură

Între 1924-1929, anii cât a frecventat şcoala primară, s-a clasificat al treilea dintre colegii săi. Dar premiantă cu coroniţă a fost totdeauna fata perceptorului.

Lixandra, mama sa, era cunoscută în sat ca femeie foarte credincioasă. Pe Nicolae, ca pe toţi ceilalţi copii şi nepoţi ai săi, l-a dus frecvent la biserică. De altfel, şcolarul Nicolae Ceauşescu avea nota maximă la religie

Catalogul, expus în anii puterii sale la Muzeul din Scorniceşti, a fost însă corectat, micşorându-se notele acordate de preot.

Cu astfel de sincope şi derapaje a fost scrisă întreaga biografie a liderului Nicolae Ceauşescu. La superlativ absolut – pozitiv, în anii puterii şi negativ, după moarte.

Adevărul” prezintă, de luni, 11 iulie, un serial exclusiv, scris de un grup de cercetători profesionişti. Cercetătorii vor creiona  adevărata imagine a lui Ceauşescu.

1 comentariu

YAAKOV 11-07-2011 - 12:15

Cine zice ca Ceausescu a fost un prost, ori nu stie ce spune, ori este rau intentionat. Nu putea sa ajunga la „etajul al 10-lea” daca ar fi fost prost !

Pe el l-a tras in jos, in deciziile luate, faptul ca n-a avut pregatire universitara. Dar si mai mult l-a blocat nevasta-sa, care era inculta si rea.
Ceausescu a pierdut si din cauza ca a fost slab de ingeri si s-a lasat manipulat de securisti. Este adevarat ca i-au legat merele cu sarma de bobinaj in livada, ca sa zica ca au productie mare. Mi-a povestit un prieten care a lucrat la Motru (a murit de curand, de cancer, Dumnezeu sa-l ierte !) ca la o cariera de exploatarea carbunelui au pus minerii sa vopseasca pamantul cu vopsea negra, in straturi succesive, sa dea impresia ca acolo se da productie mare. Derbedeii care conduceau unitatea miniera respectiva nu facusera prospectarea geologica cum trebuia si carbune NEXAM. La fel au procedat cu El si la IUG-Craiova, inainte de „revolutie”. Nu finalizasera un strung pentru tevi de mari dimensiuni si au bagat doi muncitori in caseta reductorului sa invarteasca manual teava, cand a venit Ceausescu in „vizita de lucru”, adica in inspectie.
Dar la fel au procedat si americanii de la FORD-Craiova, cand a venit Tariceanu cu Basescu sa asiste la inaugurarea productiei de furgonete. Americanii nu adusesera instalatiile de sudura robotizate si umblau prin toata Craiova dupa sudori buni, sa faca productie „din dalta si din ciocan”, ca pe vremea lui Ivan.

Ceausescu a fost slab de ingeri si pentru ca n-a avut curajul sa-i impuste pe toti cei care i-a prins ca-l sabotau, cum face Marele Carmaci din Coreea de Nord. Daca te bagi sa conduci un sistem totalitar (care prin definitie se bazeaza pe teroare in masa), atunci trebuie sa impusti macar doi supusi pe zi. Asa functiona sistemul capitalist „cu un singur MARE PATRON”.
In capitalismul de tip occidental sunt mii de Ceausesti in spatele angajatilor (patronii si familiile lor, care duc viata parazitara), pe cand in tarile estice era un singur mare patron si restul functionarii aflati in slujba patronului (aparatnicii) si simpli salariati.
In regimul comunist au mai existat si „oamenii liberi”, indivizi care se descurcau pe cont propriu si care erau ignorati de putere pentru ca erau foarte putini (depanatori, cei care faceau cruci de marmura, tabacari, proprietarii din zonele necolectivizate, etc).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult